Bouw en Vastgoed

Wie nieuwbouw- of uitbreidingsplannen heeft wil duurzame én slimme keuzes maken. Op het gebied van energie, constructie en ontwerp. Maar net zo goed bij de contractvorming en op de bouw zelf. Dit vraagt om specialistische kennis in elke levensfase van een gebouw. En dit is exact de expertise die we je bieden.

 Op deze pagina lees je dat:

 • CLAFIS je in elke fase van een bouwproject ondersteuning biedt: van ontwerp, de oplevering tot beheer
 • Dat we gespecialiseerd zijn in vastgoed, industrie- en utiliteitsbouw
 • Dat je ons op onderdelen kunt inschakelen, maar ook als de regisseur die alles voor je regelt

Veelzijdige bouwexpertise

Onze meerwaarde? Bij CLAFIS vind je alle bouwkennis onder één dak. Van ontwerp en constructie; van bouwmanagement, EPC en assetmanagement. Hiermee haal je één partner in huis die je bij elke stap in het bouwproject verder helpt. In de planfase, tijdens de bouw zelf of juist daarna. Je kunt ons op onderdelen inschakelen. Maar natuurlijk ook als regisseur die het werk van begin tot eind voor je uit handen neemt. Zo houd je grip op plan, ontwerp én uitvoering.

Techniek én strategie

Ontwikkelaars, woningbouwcorporaties, zorginstellingen, aannemers en industriële partners maken gebruik van onze kennis. En al deze partijen bieden we niet alleen ondersteuning bij de bouwtechnische kant van nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten. We adviseren je net zo goed bij de strategische vraagstukken. Op het gebied van aankoopbeleid, onderhoud, verduurzaming en assetmanagement, bijvoorbeeld. Je kunt ons inschakelen voor:

 • Opstellen PVE
 • Aankoopkeuringen (due diligence)
 • Ontwerp en engineering
 • Constructief en bouwkundig advies
 • Aanbestedings- en gunnings begeleiding
 • Bouw- en contractmanagement
 • Projectmanagement
 • Onderhoudsplannen en assetmanagement

Industriële en utiliteitsbouw

In CLAFIS tref je een partner die ruime ervaring heeft met industriële bouwprojecten. We ondersteunen de chemie-, food- en pharma-industrie (En net zo goed afvalverwerkers en energiebedrijven) bij hun nieuwbouw- en uitbreidingsplannen. Onze ervaring komt goed van pas in een complexe industriële omgeving. Zo is veiligheid en de continuïteit altijd een uitgangspunt in onze aanpak.

Vastgoed

Ook als vastgoedeigenaar of -beheerder kun je bij ons terecht. Zoek je een partner voor het opstellen van een PVE, een partij die je kan adviseren over verduurzaming van je areaal, de aankoop van vastgoed of een goed doordachte meerjarenonderhouds-begroting? Samen met jou onderzoeken we de uitdaging die jij hebt en de beste oplossing die hierbij past.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

In CLAFIS tref je een bureau dat werkt volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Dit zie je terug in onze bouw- en vastgoedoplossingen. We werken met de nieuwste technieken, op basis van de nieuwste inzichten. Denk aan 3D-ontwerppaketten en digitale tools voor data-, project- en omgevingsmanagement. Met CLAFIS kiest je bovendien voor duurzaam.

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen bij projecten in de bouw- en vastgoed? 
Neem contact op   Bekijk onze projecten