Distributie

Het verspreiden van elektrische energie van het transportsysteem naar de uiteindelijke afnemers zoals woningen, bedrijfspanden en fabrieken noemen we distributie.

Woningen, vervoer en de industrie zijn steeds meer afhankelijk van elektriciteit. Hierbij worden de spanningen in verschillende stappen omgezet naar het niveau dat uiteindelijk benodigd is. Een hoge betrouwbaarheid en flexibiliteit is een vereiste.

Er wordt meer en meer gezocht naar nieuwe manieren om elektriciteit op te wekken. Dit vraagt om een complexe energie-infrastructuur. Onze ingenieurs, adviseurs en projectmanagers hebben uitgebreide kennis van projecten binnen de transport en distributie van zowel gas en elektra als (intelligente) distributienetten. Deze projecten hebben betrekking op nieuwbouw, vervanging, modificatie en uitbreiding.

Onze expertise richt zich op primaire en secundaire installaties. Dit omvat hoogspanningsbeveiliging-, meet-, telemetrie-, hulpspanning-, stationsautomatiserings- en SCADA-systemen. CLAFIS kan hierin de volgende fases oppakken: de business case, de concept- en basic design en projectmanagement.

Kennis en ervaring