Geo-informatie

CLAFIS heeft veel expertise op het gebied van Geo-informatievoorziening. Omdat onze kennis het gehele Geo-domein beslaat, benaderen wij de vraagstukken van onze klanten met een brede blik. Onze specialisten hebben ruime ervaring op de processen bij onze klanten waar ruimtelijke informatie wordt toegepast. Denk daarbij aan de sectoren Energie en Infrastructuur, Gebouwen en Water.

De wereld om ons heen is continu aan verandering onderhevig. Wij geloven in de toegevoegde waarde van ruimtelijke informatie om onze leefomgeving beter te begrijpen. CLAFIS werkt samen met haar klanten aan de borging van de kwaliteit van hun Geo-informatie. We helpen met een efficiënte Geo-informatievoorziening en ontwikkelen nieuwe toepassingen voor Geo-informatie.

Onafhankelijk

CLAFIS is onafhankelijk en werkt binnen de hele keten van Geo-informatievoorziening. Zowel ten aanzien van producten van leveranciers als ten aanzien van dienstverleners.

Kennisdragers

Onze specialisten zijn kennisdragers die door hun ruime ervaring in de hele Geo-dataketen weten hoe de Geo-informatie tot stand is gekomen. Welke bedrijfsprocessen zijn er van afhankelijk? Welke gangbare systemen en procedures voor het muteren en beheren van Geo-informatie zijn voorhanden? Welke beheersystemen zijn ermee gekoppeld en wat is er buiten de reguliere registraties met de informatie mogelijk? Onze GIS consultants hebben jarenlange ervaring met Geo-dataverwerking en analyses met het ESRI-platform en FME bij grote landelijke opdrachtgevers.

Kennisbrenger

CLAFIS specialisten zijn kennisbrengers en adviseren organisaties op de gebieden organisatie, informatie en applicatie. Wij richten ons op de procesinrichting om Geo-basisregistraties en Geo-registraties te muteren, beheren, te koppelen, analyseren en te visualiseren. Onze expertise is inzetbaar bij de coördinatie en het interim management van een Geo-afdeling. Als adviseur en projectmanager bij:

  • herijking van het applicatielandschap;
  • het stroomlijnen en afhandelen van de Geo-datastromen;
  • het beheer van Geo-informatie in combinatie met zaakgericht werken (DIV);
  • het opstellen van een Geo-beleidsplan;
  • alle facetten van de implementatie van Geo-informatiesystemen.

Sparringpartner

Naast de huidige Geo-informatievoorziening bij overheden ontstaat er nieuwe Geo-informatiebehoefte (Common Ground) bij gemeenteraden en beleidsadviseurs. Vragen die onder andere spelen op het terrein van het verzamelen van big data in relatie met Geo-informatie, het gebruik van Geo-informatie bij ruimtelijke vraagstukken, het gebruik van 3D data in overheidsprocessen en de mogelijkheden van Linked Data. Onze specialisten denken graag met u mee en zijn uw sparringpartner in deze nieuwe ontwikkelingen.

Producten/Diensten

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen bij technische projecten?
Neem contact op   Bekijk onze projecten