14 november 2022 Nieuws Persberichten

Bram van Hees, sinds 2017 de algemeen directeur van CLAFIS Ingenieus, heeft aangekondigd in de loop van 2023 zijn functie neer te leggen en ruimte te maken voor opvolging die CLAFIS verder gaat brengen in de ingezette koers.

Van Hees is ruim zestien jaar werkzaam bij het ingenieursbureau. ‘Ik heb altijd met veel plezier bij CLAFIS gewerkt’, laat de vertrekkende directeur weten. ‘Als relatief onervaren zesentwintigjarige stapte ik deze warme club binnen, mocht me ontwikkelen en ben nu inmiddels ruim zes jaar directeur van CLAFIS. Ik sluit zestien mooie jaren af waarin ik de start-up die CLAFIS destijds was, volwassen heb zien worden.’

Bram van Hees heeft als algemeen directeur mede aan de basis gestaan van de doorontwikkeling van het ingenieursbureau. Zijn mensgerichte visie en informele, verbindende leiderschapsvorm oogstte lof in de organisatie. Sinds de start in 2004 waarin de oplossing van technische capaciteitsvraagstukken de grootste vorm van dienstverlening was, staat er inmiddels een sterke kennisorganisatie.

Bram van Hees, algemeen directeur CLAFIS Ingenieus

Ruim 400 specialisten werken vanuit zes regiokantoren verspreid over het land nauw samen met opdrachtgevers aan projecten van verschillende grootte binnen de markten Food, Pharma en Chemie, Infrastructuur, Gebouwen en Water en de Energiebranche. Onder aanvoering van Van Hees heeft CLAFIS de laatste jaren meerdere professionaliseringsslagen gemaakt, waarbij een sterk fundament gelegd is voor de toekomst.

De komende maanden gaat CLAFIS op zoek naar een opvolger die de ingezette koers gaat versnellen en het ingenieursbureau naar het volgende hoofdstuk begeleidt. Van Hees blijft aan als algemeen directeur tot het moment dat zijn opvolger zijn taken overneemt.