14 maart 2014 Persberichten

Heerenveen – CLAFIS Ingenieus wordt aankomend seizoen hoofdsponsor van het nieuwe langebaanteam van Olympisch succescoach Jillert Anema.

Het landelijk opererende ingenieursbureau hoopt samen met dit schaatsteam op deze wijze de komende twee jaren grootse successen te boeken in de schaatssport. Bovendien heeft CLAFIS Ingenieus zich tot doel gesteld een aanzienlijke bijdrage te leveren aan de internationalisering van de schaatssport.

CLAFIS Ingenieus is geen onbekende in de schaatswereld. De afgelopen jaren was het één van de hoofdsponsors van Sport Navigator, het Nederlandse marketingbedrijf dat logo’s verkoopt op de pakken van schaatsers. Daarnaast was het ingenieursbureau ambassadeur van de KIA Speed Skating Academy in Inzell. CLAFIS Ingenieus, dat zich richt op het ondersteunen en adviseren van opdrachtgevers op technisch gebied en bij beleidsmatige en juridische keuzes, is de afgelopen jaren flink gegroeid en wil zich meer profileren in eigen land. CLAFIS Ingenieus wil met de opgedane ervaringen een grotere rol spelen in de schaatssport.

In Anema heeft CLAFIS Ingenieus een topcoach gevonden die graag meewerkt aan nationale en internationale ambities. De coach heeft inmiddels contact gelegd met diverse nationale en internationale schaatstalenten. “Ons doel is altijd geweest kansen te bieden aan internationaal talent en de schaatssport naar een hoger niveau te brengen en de competitie te bevorderen”, verklaart Jonker de ambities. “De vruchten hiervan worden inmiddels afgeworpen, kijk naar Sochi waar goud is gehaald door bijvoorbeeld de Chinese Hong Zhang op de 1000 meter en door Sang-Hwa Lee uit Korea op de 500 meter. Maar in vergelijking met de Nederlandse medaille spiegel is nog veel werk te verrichten. Reden te meer om onze doelstelling in een nieuw jasje te gieten. De weg is vrij gemaakt, maar we willen de toekomst meer in eigen hand nemen.”

Het schaatsteam van CLAFIS Ingenieus gaat nauw samenwerken met de marathonschaatsploeg van A-ware/Fonterra. De schaatscoalitie wil ook werken aan ontwikkeling van talent in eigen land. Jillert Anema zal daarom naast een marathon A-ploeg ook een B-ploeg opzetten. “Marathonschaatsers en shorttrackers vallen de langebaan aan. Het traject met Jorrit Bergsma is uiteindelijk de juiste route gebleken. Door langebaanschaatsers en marathonschaatsers van elkaar te laten leren krijg je de beste schaatsers”, aldus Anema.

De samenwerking met A-ware/Fonterra zal een gouden coalitie moeten blijken. Het nieuwe schaatsconcept krijgt de overkoepelende naam Schaatscoalitie CLAFIS A-ware Fonterra mee. Naamvoering in de communicatie rondom het langebaanschaatsen is CLAFIS Ingenieus Schaatsteam en bij het marathonschaatsen A-ware/Fonterra schaatsteam. A-ware/Fonterra continueert met deze stap de sponsoring van het marathonschaatsen.

A-ware Food Group is een oer-Hollands familiebedrijf gespecialiseerd in het rijpen, versnijden, verpakken, transporteren en verhandelen van kaas. De Nieuw-Zeelandse coörperatie Fonterra is de grootste verwerker van melk in de wereld. Eind 2014 opent A-ware Food Group in Heerenveen een kaasfabriek. Naast deze fabriek bouwt Fonterra een ingrediëntenfabriek. Als nieuwe inwoners van Friesland willen A-ware Food Group en Fonterra met de sponsoring van een marathonschaatsploeg bijdragen aan de ontwikkeling van getalenteerde jonge schaatsers.