22 augustus 2018 Werken bij CLAFIS

Samen mooie uitdagingen aangaan en grootse doelen bereiken. Dat is wat wij doen. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ook hun grenzen willen verleggen. Naar toekomstige collega’s die vol passie en gedrevenheid het perfecte resultaat willen behalen. Om je een indruk te geven hoe het is om bij CLAFIS te werken vertellen onze CLAFISTEN hier hun verhaal. Aan het woord is Wim Visser, Landmeter bij CLAFIS.

Vertel eens, wat houdt de innovatieprijs bij Fugro in?
De Innovatieprijs van Fugro is een stukje blijk van waardering voor mensen die zich op een zodanige manier inzetten dat het hele bedrijf daar resultaat van heeft.

Wat heb jij gedaan om deze prijs in de wacht te slepen?
Ik heb mij onderscheiden door een aantal scanhulpstukken te ontwikkelen waarmee je een 3D-scanner kan positioneren zonder een statief te gebruiken.

Oke, waarvoor gebruik je deze scanhulpstukken?
Wij gebruiken deze scanhulpstukken onder andere op loopbruggen waar het te smal is voor een statief. Met een scanhulpstuk kan de scanner vastgezet worden op een leuning van de brug. Ook als wij een toren of een silo moeten scannen werken deze hulpstukken heel prettig. Daarnaast heb ik een hijshulpstuk ontworpen om veilig te hijsen in kooiladders en nog twee kleine hulpstukken voor op een grote ronde buis en één voor op een stalen profiel.

Sinds wanneer werk je bij CLAFIS?
Ik ben bijna 5 jaar in dienst bij CLAFIS en zet mijn expertise ongeveer 4,5 jaar in bij Fugro. Werk zeker met plezier en het contact met CLAFIS is top.

In Jip-en Janneketaal, wat doe je precies?
Ik digitaliseer werkomgevingen middels 3D-scannen. Dit doe ik voornamelijk voor de raffinaderij van Shell. Shell heeft een programma waarmee supervisors digitaal de plant kunnen verkennen maar ook direct in de digitale omgeving kunnen meten.

Waar word je blij van?
Dat ik met plezier naar mijn werk ga en door de medewerkers van de Fugro als volwaardig collega word gezien. Vanuit de leiding word ik als zeer zelfstandig en als instructeur gezien, dit voelt goed! Stukje erkenning en waardering is toch mooi.

Hoe ziet je team eruit?
Mijn team bestaat vaak uit 2 personen, maar ben eigenlijk steeds meer zelfstandig alleen. Dus in feite ben ik alleen op de plant aan het werk. Daarom ben ik extra trots op mijn gewonnen prijs!

Wat maakt CLAFIS het verschil voor anderen?
Wat het verschil maakt met anderen? Daar heb ik eigenlijk geen idee van. Ik probeer altijd CLAFIS uit te stralen door onder andere altijd met een CLAFIS shirt te lopen!

Ook CLAFIST worden? Of gewoon een gave baan? Op Werken bij CLAFIS vind je de nieuwste vacatures bij CLAFIS. Wie weet word jij de nieuwe collega van Wim!