04 januari 2016 Persberichten

Heerenveen – CLAFIS Ingenieus heeft op de eerste officiële werkdag van 2016 de overname van het internationale JVR bekend gemaakt. De overname van de organisatie past binnen de groeistrategie van het ingenieursbureau. “Ons streven is om de behoeften van onze klanten en hun markten optimaal te doorgronden”, aldus directeur Bert Jonker. “Om hen zo goed mogelijk in hun vraagstukken te kunnen ondersteunen hebben we veel mankracht en expertise nodig.” CLAFIS neemt per 1 januari 2016 de werkzaamheden van JVR over. Bij de overname zijn zo’n zeventig medewerkers betrokken.

CLAFIS is een toonaangevend ingenieursbureau dat advies- en ingenieursdiensten inzet binnen diverse sectoren als Chemie, Energie & Transport, Geodesie, Infrastructuur en Olie & Gas. JVR was sinds 1996 werkzaam in de Olie & Gas- en Petrochemische industrie. In de loop der jaren heeft de organisatie haar activiteiten ook weten uit te breiden naar gerelateerde industrieën als farmacie, automotive en industriële constructie. “JVR is een organisatie met een brede waaier van specialisten op het gebied van techniek. Het heeft een expertise opgebouwd in internationale (EU/non-EU) consultancy in alle disciplines. Het is bovendien een ‘low-cost company’ dat kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Een hele mooie aanvulling op wat wij zelf al hebben weten te bewerkstelligen”, verklaart Bert Jonker.

JVR opereert internationaal in Duitsland en Marokko. In Nederland is het bedrijf gevestigd in Dordrecht. De Zuid-Hollandse vestiging van CLAFIS die tot op heden vanuit Rotterdam opereerde, zal hier bij intrekken. “Deze overname zorgt ervoor dat wij CLAFIS nu ook stevig aan de grond hebben in het westen van ons land.” Het ingenieursbureau werkt landelijk vanuit zeven vestigingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Heerenveen.

CLAFIS lijkt geen kans onbenut te laten om het werkterrein te verbreden en de ingezette groeistrategie te continueren. Drie jaar geleden nam het ingenieursbureau Geo informatie-specialist Amdico over. In de jaren daarna volgden respectievelijk BenK Bouwmanagement, ruimtelijk adviesbureau Provijn, technische projectenorganisatie Edes-Seagull en Noordwestzes Architecten. Sinds de oprichting in 2004 heeft CLAFIS zich razendsnel weten te ontwikkelen. De sterke ambitie voor verdere groei en versteviging binnen de markt weet de organisatie nog altijd om te zetten in actie.