29 september 2017 Werken bij CLAFIS

CLAFIS is dagelijks actief in de Chemie, Energie & Transport, de Foodsector, Gebouwen, Geo, Infrastructuur, Maritiem, Oil & Gas, Omgeving en Technology sector. Vanuit al deze sectoren werken we samen aan betrokkenheid, gedrevenheid en deskundigheid. Allen vanuit dezelfde solide basis, maar ieder met een eigen kennisgebied. In de rubriek Spotlight vertelt een medewerker of een afdeling over hun werkzaamheden binnen CLAFIS. In deze editie richten we de spotlight op team Geo.

1. Hoe ziet het team van Geo er uit?

Vanuit het kantoor in Soestduinen werken wij (Brenda, Steef, René en Mark) aan de Geo afdeling van onze organisatie. In het oude stationsgebouw is Brenda werkzaam als managementassistente én bewaker van de orde en netheid op de vestiging. Steef, Mark en René zijn verantwoordelijk voor de commerciële slagkracht van de sector Geo. Het complete team bestaat uit een mooie club met mensen die onze opdrachtgevers in heel Nederland bijstaan met kennis van het inwinnen, bewerken en analyseren van ruimtelijke informatie. Ze kunnen onderverdeeld worden in landmeetkundigen, Geo-informatiespecialisten en GIS-ontwikkelaars en zij voeren hun diensten uit bij overheidsinstanties, maar ook bij aannemers en advies- en ingenieursbureaus. Daarbij maakt ons team misschien wel de meeste kilometers van heel CLAFIS.

2. Hoe zouden jullie het team van Geo omschrijven?

Een team dat actief is in de hele geo-data keten en de kennis heeft gebundeld in drie teams. Geodesie wordt gevormd door voornamelijk landmeetkundigen die veel kennis en ervaring hebben in het uitvoeren van metingen en verwerken van deze meetdata voor allerlei toepassingen, zoals het basisregistratiestelsel (o.a. BAG en BGT), registratie van ondergrondse infra, maar ook voor het monitoren van verzakkingen bij gebouwen en kunstwerken. De specialisten bij Geo-informatie werken met diverse systemen aan het verwerken en beheren van geo-informatie, zoals BAG en BGT, maar helpen onze klanten ook met het maken van thematische kaarten. Daarnaast is hier kennis aanwezig van de belangrijkste beheersystemen voor bijvoorbeeld de openbare ruimte en de koppeling van deze systemen met geo-informatie. Ook kunnen we vanuit kennis van wetgeving een inschatting maken van consequenties voor het geo-domein. Tot slot staan we vanuit GIS Consulting onze opdrachtgevers bij met veel kennis van ESRI-software en FME. Op basis van die software ontwikkelen en implementeren we GIS-oplossingen, analyseren en visualiseren we ruimtelijke data en voeren we dataconversie en dataverbeteringstrajecten uit.

3. Welke ontwikkelingen binnen Geo hebben jullie de afgelopen tijd het meest trots gemaakt?

Na een roerige periode hebben we rust gebracht in het team. We hebben de kennis en ervaring in het inwinnen, verwerken en beheren van geo-informatie weten te borgen en met veel opdrachtgevers een goede relatie kunnen opbouwen. Daarnaast hebben we de kennis in het team versterkt op het gebied van data-analyses en het ontwikkelen van GIS-oplossingen.

4. Wat staat er nog op het verlanglijstje van Geo?

Op de korte termijn willen we vooral meer bekendheid genereren. Het bekend maken van wie we zijn en wat we kunnen is daarin het belangrijkste. Dit geldt zowel binnen CLAFIS als buiten de organisatie bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers. Met onze kennis kunnen we nog meer voor diverse CLAFIS-onderdelen betekenen. Bij onze opdrachtgevers is het doel om als kennispartner bekend te worden en vaker voor inhoudelijke adviezen ingeschakeld worden.

5. Waar staat Geo over 5 jaar?

Dan zijn we landelijk bekend als toonaangevend kennis- en adviesbureau in het leveren van oplossingen rond het inwinnen, beheren en analyseren van ruimtelijke data. Onze adviseurs helpen onze opdrachtgevers bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor geo-informatie en slimme manieren om data te combineren, analyseren en presenteren en weten zo de maximale toegevoegde waarde te halen uit de beschikbare data.

Wil jij deel uit maken van team Geo? Kijk dan eens op Werken bij CLAFIS. We zijn altijd op zoek naar nieuwe Clafisten, dus wie weet hoor jij binnenkort bij dit team.