31 mei 2018 Werken bij CLAFIS

Muziekcentrum DB’s in Utrecht is de perfecte setting voor haar speciale avond. ‘Ze weet duidelijk hoe ze het allemaal hebben wil hoor en dit MOEST de locatie worden’, lacht haar uitgever Maarten van Futuro Uitgevers.

CLAFIST Marieke Simons, overdag assistent contractmanager op projecten bij de Gemeente Utrecht en ’s avonds bevlogen debutschrijfster, presenteert haar allereerste boek ‘Geheim akkoord’ in het bijzijn van vrienden, familie en collega’s in een muzikale omgeving die naadloos past bij het verhaal.

‘Het is vandaag feest!’, roept het kleine zoontje van Marieke als eerste ‘spreker’ op het podium door de microfoon. En dat is het. Dertien jaar geleden groeide het verhaal dat nu in boekvorm is verschenen al in het hoofd van Marieke, vertelt een goede vriendin die de microfoon van het kleine mannetje heeft overgenomen. ‘Ik ken niemand met zo veel fantasie en doorzettingsvermogen als Marieke. Veel passages zijn in de jaren veranderd, maar de rode draad is hetzelfde gebleven. Dit boek moest gewoon geschreven worden!’

‘Als kind zaten ze allebei vol met muzikale ambities’

Het Young Adult boek draait om hoofdpersoon Aisling die na ruim tien jaar terugkomt in het leven van haar oude buurjongen en beste vriend Thomas. Als kind zaten ze allebei vol met muzikale ambities, maar tijdens haar afwezigheid is deze ambitie veranderd in een angst. Vanaf de zijlijn geniet Aisling van het groeiende succes van de boyband waar Thomas deel van uitmaakt. Het voelt alsof ze nooit van elkaar gescheiden zijn geweest. De situatie verandert echter totaal wanneer Aisling verliefd wordt op Thomas’ aartsvijand en daarmee zorgvuldig bewaarde geheimen aan het wankelen brengt. Valt de keuze op vriendschap of overwint de liefde?

Bizar, bijzonder en heel onwerkelijk noemt Marieke het als zij het podium neemt na de lovende woorden van haar vriendin en de uitgever. De personages van het boek werden na haar studie geboren in haar fantasie. In de loop van de jaren groeiden Aisling en Thomas en vormden zich verder. ‘Ik heb niet dertien jaar lang continu geschreven hoor. In die jaren ging ik werken, kreeg kinderen, volgde diverse cursussen en bleef maar herschrijven. Vorig jaar zomer stond de eerste versie die ik vervolgens in een hectische periode van eindeloze eindregie en bookcover-keuzes met de uitgever heb gevormd tot wat er nu staat.’

Marieke en CLAFIS

Marieke werkt sinds 2017 bij CLAFIS. Op dit moment zit zij samen met collega Johan Mulder onder andere op het project HOV Busbaan Transwijk in Utrecht. Een project dat valt onder CU2030, een stedenbouwkundig project dat als doel heeft om het stationsgebied van Utrecht veiliger en leefbaarder te maken en de groei van de stad op te kunnen vangen.

De eerste recensies over het boek zijn lovend. Bol.com geeft aan dat Marieke Simons met ‘Geheim akkoord’ een ‘uiterst verdienstelijk debuut aflevert’, dat zeker vraagt om meer. Volgens de site ziet Marieke kans haar schrijfstijl naadloos te laten aansluiten op haar doelgroep.

Weten hoe het is om bij CLAFIS te werken? Of op zoek naar een gave baan? Op Werken bij CLAFIS vind je de nieuwste vacatures bij CLAFIS. Wie weet word jij onze collega.