Sector Food, Pharma, Chemie & Maakindustrie

In de sectoren Food, Pharma, Chemie en Maakindustrie ligt de lat altijd hoog. Ondernemen in deze branches is topsport. De maatschappelijke eisen rondom veiligheid, duurzaamheid en milieu zijn streng. De eigen doelstellingen op het gebied van operational excellence, compliancy of nieuwbouw en uitbreiding wegen zo niet nog zwaarder. Een partner die de juiste vragen stelt en kritisch met je meedenkt is goud waard. En dat is precies waarvoor je een beroep kunt doen op de kennis van CLAFIS. Wij brengen niet alleen de technische knowhow aan boord, maar kennen ook het belang van zorgvuldigheid, veiligheid en kwaliteit.

CLAFIS is:

  • dé partner met ruime ervaring in Food, Pharma, Chemie en Maakindustrie;
  • jouw ondersteuning op verschillende gebieden: van advies tot projectdetachering;
  • expert in elke projectfase dankzij onze hoogwaardige kennis;
  • in te schakelen voor projecten op het gebied van duurzaamheid, assetmanagement, QHSE, compliancy, procesoptimalisatie en capaciteitsuitbreiding.

Kortom: wij bieden expertise. Of het nu gaat om de uitbreiding van sites, capaciteitsuitbreiding, de upgrade van productinstallaties of de inrichting van productieprocessen en procesoptimalisaties. Engineers, adviseurs of projectmanagers: onze specialisten zijn thuis in de technische vraagstukken. Maar ook op het gebied van QHSE (Quality, Health, Safety and Environment) kun je een beroep doen op één van onze specialisten.

Technische specialisten met ervaring

Met ons FPCM-team staan er specialisten voor je klaar die jarenlange ervaring hebben. Dat merk je meteen. We kennen de weg, stellen de juiste vragen; doorzien kansen en risico’s. We kijken kritisch mee en komen met slimme oplossingen. Dit zorgt ervoor dat we je binnen veel thema’s specialistische meerwaarde bieden. Voor de technische vragen en voor opgaven op het gebied van wet- en regelgeving of assetmanagement.
Je kunt ons inschakelen op onderdelen als advies- en ontwerptrajecten of projectmanagement. Maar ook als regisseur die al het werk voor je regelt. Zo houd je grip op plan, ontwerp én uitvoering. Ben je juist op zoek naar een specialist of een team van specialisten die je langdurige ondersteuning biedt? Dan biedt CLAFIS je de mogelijkheid voor een detachering of de formatie van een hybride site-based team. We hebben de expertise in huis op de volgende gebieden:

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

In CLAFIS tref je een bureau dat werkt volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, EHEDG, GMP, milieu en veiligheid. Dit zie je terug in onze oplossingen. We werken met de nieuwste technieken, op basis van de nieuwste inzichten. Denk aan 3D-ontwerppakketten en digitale tools voor data-, project- en omgevingsmanagement. Met CLAFIS kies je bovendien voor duurzaam.

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen bij projecten in de food, pharma, chemie en maakindustrie?
Neem contact op   Bekijk onze projecten