CLAFIS Maritieme Consultancy

CLAFIS Maritieme Consultancy is dé onafhankelijke partner als het gaat om begeleiding van projecten binnen de sector maritiem. De sector maritiem is continu in beweging. Technieken toegepast in de scheepvaart zijn, onder andere door snelle veranderingen in wet- en regelgeving en voortschrijdende technische inzichten, voortdurend aan ontwikkelingen onderhevig. Eén en ander brengt grote uitdagingen met zich mee in de realisatie van nieuwbouw en retrofit projecten. Denk aan het selecteren van de juiste combinatie van componenten, de samenhang van het schip als systeem.

Onze specialisten bieden ondersteuning aan scheepswerven en scheepseigenaren om in het voortraject van een project de juiste keuzes te kunnen maken binnen de verschillende technische componenten. Ook in de realisatie vervullen wij een verbindende rol tussen de verschillende partijen betrokken bij het project van de opdrachtgever.

Wij hebben de juiste specialistische kennis in huis om grote en kleinere maritieme projecten te begeleiden. Van initiatie fase tot realisatie fase. Wij hebben veel ervaring op het gebied van design, engineering, projectmanagement, procurement en commissioning. Dit resulteert in het versnellen en verscherpen van de voortgang om daarmee de doeltreffendheid (planning en budget) te verbeteren. De juiste toegevoegde waarde leveren aan de klant is ons doel. Deze waarde zit naast de sterke technische basis vooral in de verbindende factor. Vanuit betrokkenheid het beste in elkaar naar boven halen. Dat is waar CLAFIS voor staat.