Ga naar inhoud
Expertise

Ondergrondse infra

Van energie naar eindverbruiker

Veelzijdige kennis van ondergrondse infra

Ondergrondse infra is een onlosmakelijk onderdeel bij elke ruimtelijke ontwikkeling. De noodzakelijke overstap op duurzame energiebronnen vereist verzwaring, uitbreiding en aanpassing van het stroomnet. Bij CLAFIS krijgen wij energie van het verdelen van energie naar de eindverbruikers.

Wij ondersteunen bij netbeheerders en aannemers in het complete traject; van intake tot aan het opleveren van een volledig uitvoeringsdossier.

Ingenieuze oplossingen

Wij hebben veel kennis en expertise op het gebied van engineering, ondergrondse infrastructuur, bestaande elektriciteitsnetten, openbare verlichting, laag- en middenspanningsnetten, maar ook gas en waternetten. Onze kennis beperkt zich niet alleen tot kabels en leidingen in de grond, maar beslaat ook het gehele GEO-domein.

 • Tracé studie
  Door middel van een tracé studie bepalen we de beste route, rekening houdend met technische, milieu- en sociale aspecten. Daarnaast zorgen we ervoor en dat het project op een verantwoorde en duurzame manier kan worden uitgevoerd.
 • Engineering
  Op basis van het definitieve ontwerp worden de benodigde vergunningen aangevraagd. Aangevuld met werktekeningen, documenten en natuurlijk een V&G plan leveren wij een complete uitvoeringsmap op.
 • Begeleiding realisatie
  In deze fase ondersteunen we de uitvoerende werkzaamheden onder andere met de modernste (online) technologieën. Met de inzet van Omgevingsmanagers stelt CLAFIS haar opdrachtgevers desgewenst in staat binnen de projecten rekening te houden met alle betrokkenen door inpassingen van belangen.
 • Oplevering
  Wij verzorgen tevens de oplevering van as built tekeningen en aanvullende revisie documentatie aan de opdrachtgever.

Jouw partner in de ondergrondse infra

Met CLAFIS kies je voor een partner die niet schrikt van alle veranderingen in de wereld. Wij bieden de expertise om tot oplossingen te komen voor kleine en grote energievraagstukken. Wij staan voor:

 • Altijd eerlijk en onafhankelijk advies
 • De juiste persoon op de juiste plek. Projectmatig, gedetacheerd of als consultant
 • Korte lijnen, snelle beslissingen
 • Écht maatwerk. Samen kijken we naar de beste oplossing
 • Met ons brede netwerk en integrale aanpak kijken we verder dan de vraag en bieden we de meest ingenieuze oplossing

Of je nu in het conceptontwerp, basisontwerp, definitief ontwerp, projectvoorbereiding, begeleiding of het keuren zit. Onze specialisten kunnen om ieder moment in jouw project worden aangehaakt.

Kennis van lokale ondergrond en regelgeving

Het werken aan ondergrondse infrastructuur vraagt om lokale kennis. Van de ondergrond, ontwikkelingen maar ook van wet- en regelgeving. Lokaal zien we immers grote verschillen in procedures en vergunningsaanvragen. Met specialisten in heel Nederland, bieden we de kennis die nodig is en vinden we altijd een oplossing. We zijn op lokaal niveau bekend met bevoegde gezagen, overheden en lokale partijen. Ook dit zorgt ervoor dat we in jouw kabel- en leidingproject meerwaarde bieden.

Onze opdrachtgevers

Welke expertise sluit nog meer aan bij ondergrondse infra?

Onze specialisten in de ondergrondse infra werken samen aan specifieke energievraagstukken zoals, oplossingen voor nieuwe aansluitingen, verwarringen en integratie van alternatieve energie. Door integraal samen te werken halen we het meeste uit onze kennis en ervaring. Ontdek met welke specialismen wij nauw samenwerken.

Neem contact met ons op voor meer informatie over specifieke expertises of om te bespreken hoe we jou kunnen ondersteunen.

Bekijk al onze expertises

"*" indicates required fields

Meer informatie?

Vul het formulier in of neem direct contact op!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Veelgestelde vragen

In de grond ligt een heel netwerk van kabels en leidingen alleen al in Nederland ruim 1,7 miljoen kilometer. Dit ondergrondse netwerk dient voor transport van vloeistoffen, gassen, chemicaliën en elektrische signalen. Ondergrondse infra moet met uiterste zorgvuldigheid worden aangelegd en onderhouden.