Omdat de infrastructuur in Nederland in rap tempo verandert, is het belangrijk om de diverse ruimtelijke datatypes goed te beheren en te ontsluiten. De ondergrond is van grote invloed op de bouwbaarheid, kosten en risico’s van civieltechnische objecten. GIS Consulting draagt bij om deze kosten en risico’s van projecten en tenders te verlagen en de efficiëntie en winst te verhogen.

De sectie Geo-Informatie & GIS van de BAM levert diverse GIS diensten voor grote projecten en tenders. BAM Infra Nederland geeft leiding aan het ontwerp van stedelijke infrastructuur, grootschalige lijninfrastructuur, havens en kustwaterbouw.

BAM Infraconsult ondersteunt projectteams in binnen- en buitenland met advies- en ontwerpwerk. Dit doen ze vanaf het voorontwerp tot het uitvoeringsontwerp en de uitvoeringsbegeleiding.

De afdeling Geo-informatie zorgt onder andere voor:

  • converteren van CAD tekeningen naar GIS;
  • ontsluiten van diverse ruimtelijke datatypes in ArcGIS Online en Geoweb;
  • verwerking van metingen in KernGIS voor RWS;
  • verwerken van Excel gegevens naar GIS bestanden

Onze betrokkenheid

Sinds 2016 is CLAFIS betrokken als GIS specialist binnen de sectie Geo-informatie van BAM infraconsult. Op basis van de GIS dienstverlening, dat bestaat uit het converteren, ontsluiten en beheren van diverse ruimtelijke datatypes in Geoweb en ArcGIS Online, worden kosten en risico´s van grote projecten en tenders binnen BAM in kaart gebracht en daardoor beter beheersbaar.