Route 2020

Friesland Campina heeft met ‘Route 2020’ een traject ingezet om haar fabrieken te upgraden en in capaciteit uit te breiden. Hiervoor zijn er een groot aantal projecten opgestart. Daarnaast wil Friesland Campina alle medewerkers en contractors die op de terreinen van Friesland Campina aan het werk zijn, een veilige werkplek bieden.

Dit houdt in dat bij de uitvoering van projecten een zware nadruk op veilig werken wordt gelegd. CLAFIS is betrokken bij het constructiemanagement en verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten, waaronder de upgrade van een aantal productielijnen en de nieuwbouw van poedertorens. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de veilige en adequate uitvoering van de werkzaamheden. Deze projecten lopen uiteen van bouwkundige werkzaamheden, de opbouw van procesinstallaties, de aanleg van kilometers leidingwerk tot en met een grote hoeveelheid tie-ins op het bestaande leidingwerk. De druk op de uitvoerende partijen is groot.

Hierbij is het van het grootste belang dat het hoofd koel gehouden wordt en dat elke uitvoerende medewerker, onder alle omstandigheden, een veilige werkplek geboden krijgt. Dit is een grote, maar ook mooie uitdaging voor CLAFIS Ingenieus bij Friesland Campina.