Nieuws

5 (of 3) vragen aan…

IN DEZE RUBRIEK STELLEN WE VIJF VRAGEN AAN EEN CLAFIST. AAN HET WOORD DEZE KEER MAAR LIEFST 11 COLLEGA’S: ONZE MANAGEMENT ASSISTENTEN

Naam: Vera van Hogen
Vestiging: Alkmaar
1. Iedereen binnen CLAFIS, maar ook daarbuiten kent wel één of meerdere management assistenten. Jullie werkzaamheden reiken ver. Wat doe jij zoal?
Ik houd me met verschillende taken bezig. Zo beantwoord ik de telefoon, stel diverse overeenkomsten op, doe de urenverwerking, facturatie, salarissen, declaraties én ik maak resumés. Daarnaast help ik mee met het zoeken naar nieuwe collega’s. Dit behoort niet persé tot mijn taken, maar ik vind het erg leuk om te doen.

2. Jij bent al geruime tijd een lid van de Familie C. Wat maakt dat je je er nog altijd thuis voelt?
Het voelt als mijn eigen toko. Ik ben de enige management assistent op ons kantoor in Alkmaar en krijg alle vrijheid om aan te pakken wat ik leuk vind om te doen. Ik ben onder andere aangehaakt op twee projectgroepen die landelijk acteren: de Familiedag en de Huiskamer. De projectgroep Familiedag organiseert jaarlijks een waanzinnig leuke dag voor alle medewerkers, hun partners en kinderen. Vanuit ieder kantoor is er een afgevaardigde in deze projectgroep om zo alle wensen en ideeën uit het hele land mee te nemen. De projectgroep Huiskamer bestaat ook uit afgevaardigden van iedere vestiging en houdt zich bezig met het creëren van warme, inspirerende en efficiënte werklocaties in alle CLAFIS-kantoren. Plekken die werkgeluk, trots en familiegevoel uitspreken. We willen graag een herkenbare uitstraling over alle vestigingen waarin de kracht van de landelijke organisatie naar voren komt zonder overigens de regionale cultuur te vergeten!

3. Dit thema gaat over ontwikkeling. Wat wil je graag nog bereiken?
Ik help zoals gezegd ook mee met het zoeken van nieuwe collega’s. Er zijn al wat successen te noemen. Fantastisch om daar nog meer in bij te kunnen dragen. Daarnaast ben ik projectleider geworden van de CLAFIS Huiskamer. Ik wil mijzelf graag verder in ontwikkelen in deze taak én dit project natuurlijk tot een succes maken!

4. Wat blijft je het meest bij van jouw tijd binnen CLAFIS?
Dit zijn dan toch echt wel de ski- en zeiluitjes met collega’s. Eén keer per jaar gaan wij met een groep vrouwelijke collega’s een aantal dagen naar Oostenrijk om te skiën en de après-skiën. Dit is echt altijd een feestje! Ook gaan we bijna jaarlijks met collega’s naar Terschelling zeilen. Slapen op een driemaster in een erg leuke en relaxte sfeer is gewoon fantastisch. Het is natuurlijk leuk om je collega’s ook op een andere manier te leren kennen (en toevallig zijn Clafisten ook heel leuk).

5. Tot slot: het doel, de ontwikkeling van CLAFIS, is het meest aantrekkelijke ingenieursbureau zijn. Waarmee gaat CLAFIS wat jou betreft dat doel zeker laten slagen?
Het meest aantrekkelijke zit ‘m voor mij in de korte lijntjes en de prettige communicatie. Daarmee doel ik op de collega’s die altijd toegankelijk en behulpzaam zijn. Je kunt iedereen alles vragen en iedereen zal zo goed mogelijk proberen te helpen. In mijn ogen heb je bovendien genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Waar je interesse ook ligt. En daarnaast dus de leuke dingen doen zoals deelnemen aan de projectgroepen van de CLAFIS Huiskamer en Familiedag. Het is fijn als er naar je geluisterd wordt en er altijd ruimte is voor ideeën en groei.

Naam: Wendy Timmermans
Vestiging: Dordrecht
Ontwikkeling: De Spaanse taal. Op het MBO had ik Spaans als vak, maar ik ben daarna nooit meer verder gegaan waardoor het verwaterd is. Ik wil dit heel graag weer oppakken. Niet alleen omdat ik het een geweldige taal vind, maar zeker ook omdat het de tweede wereldtaal is.

Naam: Pauline van Wingerden
Vestiging: Dordrecht
Ontwikkeling: Ook ik wil heel graag een begin maken met het leren van de Spaanse taal. Voor mij is het vooral om in te zetten tijdens vakanties.

Naam: Karolina Remmerswaal
Vestiging: Arnhem
Ontwikkeling: Ik ben nu met een opleiding HBO Office Management bezig waarmee ik me op verschillende gebieden verder kan ontwikkelen. Alles wat ik hier leer is nuttig en toepasbaar op mijn dagelijkse werkzaamheden.

Naam: Jetty Suthof
Vestiging: Enschede
Ontwikkeling: Kantoor Enschede draaiende te houden! Uiteraard samen met mijn directe collega Maaike. Het blijven ontzorgen van onze collega’s en daarbij ook nieuwe werkzaamheden oppakken. De sfeer moet blijven zoals die is én ik wil graag bijdragen aan het werkgeluk van alle onze collega’s en toekomstige Clafisten.

Naam: Marieke Siddré
Vestiging: Groningen en Heerenveen
Ontwikkeling: Ik ga voor het werk op korte termijn een BHV-training volgen. Daarnaast hebben we met de management assistenten in het Noorden een strategiesessie gehad en samen doelstellingen voor dit jaar bepaald. Een leuke uitdaging om met elkaar aan te werken.

Naam: Maaike Ensink
Vestiging: Enschede
Ontwikkeling: Aankomend jaar houd ik me heel graag bezig met het creëren van een fijne werksfeer in een ontspannen én inspirerende kantoorruimte voor de Clafisten: De Huiskamer!

Naam: Martine Raadgever
Vestiging: Arnhem
Ontwikkeling: Wat meer de rust nemen om van het moment zelf te genieten zonder dat ik alweer in gedachten bezig ben met wat ik allemaal nog meer wil doen. Dat is een persoonlijke ambitie.

Naam: Alie van der Meulen
Vestiging: Heerenveen
Ontwikkeling: Op dit moment houd ik me binnen Heerenveen veel bezig met facturatie, maar ik heb zeker de ambitie om nog veel meer taken op me te gaan nemen. En ik wil een cursus Timemanagement volgen om nog meer structuur in mijn werk aan te brengen.

Naam: Kristel van Dijk
Vestiging: Heerenveen
Ontwikkeling: Ik vind het belangrijk om in ontwikkeling te blijven en steeds dichter bij jezelf te komen. De komende tijd wil ik mij op werkgebied richten op het beter in kaart brengen van processen en het waarborgen van de kwaliteit. Hier krijg ik energie van!

Naam: Jacqueline Vos
Vestiging: Groningen
Ontwikkeling: Dit jaar zou ik voor het eerst alleen op vakantie gaan. Nou ja, alleen… met een groepsreis. Het is een lang gekoesterde wens om een safari te gaan doen.
Ik had nu eindelijk de knoop doorgehakt en zou naar Zuid-Afrika gaan! Helaas is de situatie nu anders, maar wat in het vat zit… deze reis is dan echt een stapje vooruit
in mijn persoonlijke ontwikkeling.