Nieuws

Aan het woord: Team Kunstwerken

In de rubriek Aan het woord kom je meer te weten over jouw collega’s en wat zij nu precies doen binnen CLAFIS. Aan het woord dit keer een heel team van collega’s, namelijk Team Kunstwerken.

Wat doet Team Kunstwerken binnen CLAFIS?
Wij houden ons bezig met de voorbereiding en realisatie van Kunstwerken. Daarmee bedoelen we (beweegbare) bruggen, tunnels, viaducten, sluizen, gemalen e.d. Wij verzorgen bijvoorbeeld de benodigde onderzoeken, ontwerpen, constructieve berekeningen, kostenramingen, contracten/ bestekken en vergunningen. Onze klanten zijn overheden en aannemers die zelf de expertise of capaciteit hiervoor niet in huis hebben. Daarnaast hebben we verstand van inspecties en verzorgen we directievoering en toezicht tijdens de bouw. Een mooie mix van binnen- en buitenwerk dus!

Hoe ziet Team Kunstwerken er uit?
Ons team bestaat momenteel uit tien medewerkers. Een mooie mix van mannen en vrouwen. Medewerkers met diverse achtergronden (aannemerij, overheid en ingenieursbureaus) afkomstig uit Noord-Nederland met ieder zo’n tien a vijftien jaar werkervaring. Mensen met ruime inhoudelijke kennis op het gebied van civiele techniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Hoe zouden jullie Team Kunstwerken omschrijven?
Anders is een goed woord. Een leuk en ervaren team met medewerkers die betrokken, gedreven en deskundig zijn. Onze mensen zijn betrouwbaar, nuchter, eerlijk en hebben persoonlijke aandacht voor elkaar en onze klanten.

Van welke projecten kennen we jullie?
Wij zijn in de afgelopen jaren bij veel projecten in Nederland betrokken geweest. Soms bij kleine gemalen of bruggen, maar ook bij grote projecten. Denk bijvoorbeeld aan De Centrale As, de Bio-Based brug Ritsumasyl. Door die betrokkenheid bij vele kleine en grote projecten bezitten we veel kennis op het gebied van techniek, omgeving, planning, kosten, risico’s, beheer & onderhoud enzovoort.

Waar staat jullie team over vijf jaar?
We gaan de komende jaren naam opbouwen, dus is flexibiliteit en het leveren van kwaliteit belangrijk. Over vijf jaar willen we gegroeid zijn van een regionaal naar een landelijk opererend Kunstwerkenteam. We willen graag talentvolle jonge ingenieurs aantrekken en nog meer samenwerken met onderwijsinstellingen.

Waarin maakt dit Team Kunstwerken van CLAFIS het verschil?
We zijn regionaal georiënteerd, sociaal en familiair. Persoonlijk contact vinden we belangrijk. Onze mensen maken het verschil met goede producten en adviezen tegen interessante tarieven. We hebben weinig managementlagen, bij ons zit meteen de inhoudelijk deskundige aan tafel.

Lees hier verder over CLAFIS. Wil je meer weten over de expertise Kunstwerken? Kijk dan op onze expertisepagina. Lijkt het je leuk om bij CLAFIS te komen werken? Heb je vragen of wil je gewoon even bijkletsen over ons vak? Kijk dan op Werken bij CLAFIS.