Nieuws

CLAFIS Victron Energy Solar Boat Team wint ook in Purmerend

Het CLAFIS Victor Energy Solar Boat Team blijft winnen. Tijdens de 2e Solar Sport One World Championship wist de zonneboot alle onderdelen te winnen.

Het Word Championship Solar Sport is dit jaar verdeeld over vijf wedstrijden. Na de overwinning in de eerste race tijdens het NK in Akkrum stond in het weekend van 22 en 23 juni de tweede race op het programma. De twee tijdritten over respectievelijk 26 en 48 kilometer werden gewonnen door het solar boat team. Tevens noteerde de boot de hoogste topsnelheid tijdens de sprint en wist het de overwinning te behalen bij de slalom.

Met dit foutloos resultaat gaat het CLAFIS Victron Energy Solar Boat Team ruimschoots aan de leiding in het klassement van de Topklasse. Op de tweede plaatst staat het TU Delft Solar Boat team, gevolgd door de Dutch Solar Boat Team en de Solar Boat Twente.

Race drie is op 29 en 30 juni in Groningen. Wedstrijd vier, van 4 tot en met 7 juli, is een etappe van Groningen naar Leeuwarden. Op 13 en 14 juli wordt het World Championship afgesloten met de jaarlijkse wedstrijden in Monaco.