Nieuws

CLAFIS Victron zonnebootteam wereldkampioen in Monaco

Het CLAFIS Victron Energy Solar Boat Team heeft het afgelopen weekend voor de vijfde keer op rij de Solar Grand Prix in Monaco gewonnen. Het team leverde een topprestatie nadat het vorige week al aan de leiding was gegaan na races in Akkrum, Purmerend, Groningen en Leeuwarden.

Het World Championship Solar Sport is dit jaar verdeeld over vijf wedstrijden. Na de overwinning in de eerste race tijdens het NK in Akkrum stond in het weekend van 22 en 23 juni de tweede race op het programma in Purmerend. De twee tijdritten over respectievelijk 26 en 48 kilometer werden gewonnen door het CLAFIS Victron Solar Boat Team. Tevens noteerde de boot de hoogste topsnelheid tijdens de sprint en wist het de overwinning te behalen bij de slalom.

Race drie was in Groningen en wedstrijd vier was een etappe van Groningen naar Leeuwarden. Op 13 en 14 juli werd het World Championship afgesloten met de jaarlijkse wedstrijden in Monaco. De wedstrijdonderdelen bestonden uit een fleetrace waar 50 rondes werden gevaren, een speedrecord, slalom en een One on One Championship.

Het team is inmiddels weer terug naar Nederland. De uitslagen van alle wedstrijdonderdelen vind je hier.

()