Nieuws

CLAFIS vierde tijdens Finale Light Challenge 2018

Het studententeam dat begeleid wordt door CLAFIS is vierde geworden tijdens de Finale van de Light Challenge 2018. Het ontwerp van Team CLAFIS/Enschede, dat een lichtconcept maakte voor de in 2017 aangekochte watertoren in Enschede, werd met veel belangstelling bekeken bij de presentaties tijdens het LUNA lichtfestival in Leeuwarden. Vrijdagavond vond de ontknoping plaats van deze unieke innovatiewedstrijd.

De Light Challenge is een initiatief van de gemeente Heerenveen en is in 2011 in het leven geroepen om duurzame oplossingen te vinden voor lichtvraagstukken die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale veiligheid in ons land.

Tijdens de Light Challenge werken studenten samen met kunstenaars en het bedrijfsleven aan een lichtconcept. Elk team heeft een eigen opdracht meegekregen van ééeen van de deelnemende gemeenten of bedrijven. Het uiteindelijke doel is het ontwerp echt daadwerkelijk op de plek van bestemming te realiseren.Naast Team CLAFIS/Enschede waren er team vertegenwoordigd uit Rotterdam, Bergen op Zoom (twee teams), Almere, Enschede, Zwolle, Almelo, Groningen, Harlingen (twee teams), Drachten en Leeuwarden. Team Harlingen Alfa College ging er met de overwinning naar huis.