Nieuws

CLAFIS ziet kansen voor ‘sitebased teams’ binnen chemiesector

Nederland mag zich in de kopgroep scharen van Europese chemielanden. De komende jaren ligt de uitdaging binnen deze sector in het versnellen van de opschaling van nieuwe processen op het gebied van biobased, waterstof, elektrificatie en recycling. CLAFIS biedt een complete dienstverlening voor opdrachtgevers in deze branche. Het ingenieursbureau ziet een toegevoegde waarde in ‘sitebased teams’ die zowel in de engineering als in uitvoering en toezichthouding aan bod komen. Om deze teams verder te ontwikkelen is CLAFIS hard op zoek naar nieuwe collega’s.

Het extra geld dat het kabinet de komende jaren wil gaan investeren in innovatie kan een belangrijke bijdrage leveren aan het laten groeien en bloeien van de vele innovaties die nu al in ontwikkeling zijn in onze Nederlandse chemische industrie. De investeringen richten zich niet alleen op innovaties op de korte termijn, maar ook op technologieën die nu nog niet rendabel zijn.

Aanpassingen of nieuwe ontwikkelingen komen veelal vanuit speciaal hiervoor ingerichte R&D afdelingen. Sandro Lisci, sectormanager binnen CLAFIS, ziet echter dat veel organisaties in de chemiesector hiervoor geen capaciteit in huis hebben. ‘Opdrachtgevers zijn vaak dusdanig lean ingericht dat er geen ruimte is om uitbreiding of aanpassing uit te voeren en te begeleiden. CLAFIS ziet kansen in de sitebased teams die het project van bijvoorbeeld een procesaanpassing compleet in handen nemen. Binnen onze sector Food & Pharma heeft een dergelijke dienstverlening heel succesvol uitgepakt. Ook in de Chemie zien we veel mogelijkheden voor eenzelfde aanpak’, aldus Sandro. ‘We zijn dan ook hard op zoek naar collega’s die op deze wijze een bijdrage willen leveren aan verdere ontwikkelingen.’ Op dit moment is binnen het ingenieursbureau met name vraag naar projectmanagers, procestechnologen en procesengineers. Maar ook experts op het gebied van constructiemanagement worden steeds belangrijker.’

CLAFIS past met regelmaat een hybride vorm van dienstverlening toe waarin samen met de opdrachtgever gekeken wordt naar wat echt nodig is om werk uit te voeren. ‘Indien het project vraagt om een projectgroep op locatie, bieden wij een sitebased team aan. Omdat dit team direct bij de opdrachtgever werkt, is het goed in staat korte lijnen te houden met stakeholders en te zorgen voor draagvlak bij betrokkenen’, verduidelijkt Robert Schoolkate, projectmanager bij CLAFIS en nauw betrokken bij één van de sitebased teams van het ingenieursbureau. ‘Een voordeel voor de opdrachtgever, maar zeker ook voor CLAFIS een sterke werkwijze, omdat hiermee het teamgevoel binnen onze organisatie zelfs op een externe locatie wordt versterkt. Heel mooi om te zien.’

In veertien jaar tijd is CLAFIS gegroeid naar een organisatie van ruim 450 medewerkers. Het bedrijf staat in de Top 15 van Nederlandse ingenieursbureaus. Teamgeest voert de boventoon in de bedrijfscultuur waarin samen werken en kennisuitwisseling centraal staan. CLAFIS staat zowel bij medewerkers als bij klanten bekend als een mensgerichte en ondernemende organisatie. Naast de werkzaamheden in de chemiesector is CLAFIS in het hele land actief op diverse multidisciplinaire projecten binnen verschillende sectoren.

Benieuwd naar de mogelijkheden die CLAFIS biedt binnen Chemie?
Kijk op werkenbijclafis.nl. Je kunt ook direct contact opnemen met Sandro Lisci