Nieuws

Eerste maand van: Luc, civieltechnisch Engineer bij team Bouw en Civiel

Je eerste baan, collega’s in plaats van medestudenten en karrenvrachten vol eerste indrukken. Hoe is het om als kersverse CLAFIST te starten? Luc is ‘fresh out of school’ zijn eerste job begonnen als civieltechnisch Engineer bij team Bouw en Civiel. We nemen even tijd om hem te vragen hoe hij zijn eerste maand ervaren heeft.

Vertel eens Luc: sinds wanneer werk je bij CLAFIS?
Ik heb eind januari 2018 mijn diploma civiele techniek behaald aan de hogeschool Windesheim en ben per 7 februari in dienst.

Hoe zag je eerste maand eruit?
In mijn eerste maand heb ik me vooral bezig gehouden met civieltechnisch ontwerp/tekenwerk voor diverse opdrachtgevers van CLAFIS. Tijdens deze periode ben ik vooral bezig geweest met wegontwerp en ondergronds infrastructuur. Hierin hebben we geprobeerd de wensen van de opdrachtgever te vertalen naar civieltechnische tekeningen.

Zo’n eerste periode kan best overweldigend zijn. Was het pittig?
Nee, wanneer ik dreigde buiten de lijntjes te gaan kleuren was er altijd wel een gum in de vorm van een persoon en zijn expertise om bij te sturen. Hierdoor heb ik mijn eerste maand niet als pittig ervaren, maar vooral als een snelle leerzame periode.

Welk moment was het leukst?
Ik heb niet één specifiek leukste moment. De leuke momenten zijn er vooral wanneer je te horen krijgt van de opdrachtgever dat het resultaat is wat verwacht werd. Hieruit krijg je voldoening in je werk, ook krijg je bevestiging dat je werk nuttig is en niet een ‘moetje’.

Al bijzondere dingen meegemaakt?
Niet perse bijzonder, maar ik was wel verbaasd met hoe snel dingen geregeld kunnen worden binnen een, toch best wel groot, ingenieursbureau. Dit is volgens mij best wel uniek binnen de ingenieursbranche.

Nu je bezig bent, is het wat je ervan verwacht?
Ja zeker, ik zit goed op mijn plek bij CLAFIS. Ik kan theorie en praktijk vanuit mijn opleiding toepassen en dat geeft veel voldoening. CLAFIS is, zoals als ik van te voren had verwacht, een dynamisch ingenieursbureau en heeft veel en leuke afwisselingen in projecten.

Waarom moeten anderen ook naar CLAFIS komen?
Niks moet, maar als een civieltechnisch dynamische omgeving je aanspreekt dan biedt CLAFIS heel veel kansen. Andere bedrijven hebben vaak hun aparte hokjes per discipline, bij CLAFIS is dit niet het geval. Dit biedt je als werknemer veel vrijheid om jezelf, zowel in de breedte als verdiepend, te ontwikkelen.

Ook zin in zo’n eerste maand? Kijk op Werken bij CLAFIS voor alle vacatures. Wie weet word jij de nieuwe collega van Luc.