Nieuws

Nieuwe sponsor, nieuwe naam: CLAFIS Victron Energy Solar Boat Team

Victron Energy is naast CLAFIS de nieuwe hoofdsponsor van het gelijknamige prijswinnende solar boat team.

De wereldmarktleider in kwaliteitsproducten voor autonome stroomvoorziening neemt het stokje over van Private Energy dat jarenlang mede hoofdsponsor was. In het vervolg gaan zonneboot en team dan ook door het water onder de naam: CLAFIS Victron Energy Solar Boat Team.

Private Energy blijft het solar team steunen als co-sponsor. Daarmee vervalt de gele zon en ondergaan zowel boot als bemanning een kleine metamorfose. Naast het CLAFIS-rood prijkt nu ook het Victron-blauw op de boeg en de bijpassende teamkleding. Tijdens de Dutch Solar Challenge 2016 die begin juli wordt gehouden, vaart het team voor het eerst onder deze nieuwe vlag en kleuren. Aansluitend wedijvert het CLAFIS Victron Energy Solar Boat Team in Monaco om het wereldkampioenschap tijdens de Monaco Solar Boat Challenge. Onze collega’s Martijn Knobben en Massimo de Lisa, de prijswinnaars van ‘Raad het CLAFIS geluid’, gaan deze races in stijl van heel dichtbij meebeleven.

Het team heeft overigens sinds afgelopen week nog slechts de beschikking over één boot. De Furia 2 is na een ongeluk helaas afgeschreven. Gelukkig is de overgebleven boot wel de nieuwste en de snelste uit het arsenaal.