Nieuws

Team CLAFIS vandaag naar Finale Light Challenge. Help ons en breng je stem uit!

Een fantastisch lichtconcept voor onze CLAFIS watertoren in Enschede, dat is de inzet waarmee studenten van Team CLAFIS/Enschede meedoen aan de ontwerpwedstrijd Light Challenge 2018. Sinds februari van dit jaar werken dertien studententeams uit heel Nederland aan vernieuwende, innovatieve lichtconcepten met als doel het vinden van duurzame oplossingen voor lichtvraagstukken die bijdragen aan de leefbaarheid en sociale veiligheid in ons land. Tijdens de Light Challenge werken studenten samen met kunstenaars, architecten en het bedrijfsleven aan een innovatief lichtconcept. CLAFIS is zowel opdrachtgever als begeleider van het deelnemende Team CLAFIS. Vrijdagavond 23 november is de finale en wordt de winnaar bekend gemaakt.

De teams presenteren hun verlichtingsontwerpen tijdens het LUNA lichtfestival in Leeuwarden. Alle ontwerpen worden rondom de Grote Kerk, de Jacobijnerkerk en de Noorderbrug gepresenteerd aan het publiek. Via een stemtool kan iedereen zijn of haar favoriete ontwerp kiezen.

Elk team heeft een opdracht gekregen van één van de deelnemende gemeenten/bedrijven. Het uiteindelijke doel is het ontwerp daadwerkelijk op de plek van bestemming te realiseren. Naast opdrachtgever is CLAFIS ook begeleider van Team CLAFIS / Enschede. Het team dat bestaat uit studenten IPO van Hogeschool Windesheim uit Zwolle, heeft een lichtconcept voor onze watertoren in Enschede ontworpen.

Tot en met vrijdag 23 november kan er via de stempagina gestemd worden op het lichtconcept. Help Team CLAFIS/Enschede door je stem uit te brengen op hun ontwerp! Let op, na het stemmen krijg je een verificatiemail. Deze kan in de spambox terecht komen.