Nieuws

Winnaar winactie Weber barbecue: Reinier Helbers

Deze zomer organiseerden we een interne winactie met een échte Weber barbecue als hoofdprijs. We vroegen jullie hierbij om een foto te delen van je favoriete barbecuegerecht. Reinier Helbers werd met zijn gerecht de grote winnaar! Naast barbecuekoning is hij projectmanager bij CLAFIS en is hij momenteel gedetacheerd bij Aldel in Delfzijl.

De Braziliaanse barbecue: churrasco

Reinier woonde zes jaren in Brazilië. En als je aan de Braziliaanse keuken denkt, dan denk je aan een churrasco: de Braziliaanse barbecue. Niet zo gek dus dat Reinier deze winactie heeft gewonnen. Van picanha’s tot fraldinha’s: in die zes jaar heeft Reinier flink kunnen oefenen. Zeker omdat er elk weekend wel ergens een churrasco is. Reinier: ‘Bijzondere gelegenheid of niet: in Brazilië hebben ze altijd reden voor een feestje!’

Braziliaanse traditie mee naar Nederland

Het eetfestijn begint in de middag en duurt tot diep in de nacht. Het allerleukste aan een churrasco? “Het gaat om samenkomen en gezelligheid met vrienden en familie. De hele dag door.” Logisch dat hij deze traditie meenam naar Nederland. Bij familie Helbers betekent barbecueën dus niet gewoon even wat eten, maar vrienden en familie uitnodigen om de hele dag te genieten van heerlijk (Braziliaans) eten, drinken, muziek en elkaar!

Allemaal een beetje winnaar

Als echte barbecueliefhebber nodigde Reinier meteen een aantal collega’s uit voor een churrasco bij hem thuis. Het weer én de gewonnen barbecue beloofden veel goeds. Helaas kon het vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Of ze dit nog tegoed houden? ‘Absoluut, volgend jaar gaan we het opnieuw proberen!’ Zo zijn Reinier zijn collega’s ook een beetje winnaar.

Tot die tijd gaat hij nog een aantal winterse recepten uitproberen op de barbecue: gepofte kastanjes en stoofpotten. Want zomer of winter, feest of geen feest: voor Reinier is er altijd wel een reden voor een barbecue. Net als in Brazilië.

Bekijk het CLAFIS Magazine #4     Neem contact op