Nieuws

Zwemmen, fietsen, lopen… zweten tijdens de CLAFIS Triathlon

Op zaterdag 26 mei wordt in Heerenveen weer de CLAFIS Ingenieus Triathlon gehouden. Om 11.00 uur zal die dag het eerste startschot bij het Belvédère Museum in Oranjewoud klinken. Het is de 31ste editie van dit nog altijd spectaculaire sportevenement.

Op dit moment heeft de organisatie al ruim 260 inschrijvingen mogen noteren. Door diverse werkzaamheden in de Knipe en rond het loopparcours is dit jaar de route anders dan voorgaande jaren. De nieuwe fietsroute gaat langs Katlijk en het loopparcours is nu totaal vlak met een mooi bospad langs het Museum Landgoed Oranjewoud.

De Triathlon Heerenveen heeft ook dit jaar weer vijf afstanden te weten de 1/16e, heren en dames 1/8ste, de estafette en om 13.00 uur de Olympische afstand. De Triathlon is toegankelijk voor iedereen die deze sport een warm hart toedraagt. Voor zowel de beoefende sporter als de recreatieve sportieveling is er voldoende uitdaging.

CLAFIS Ingenieus is voor het zevende jaar op rij hoofdsponsor van de Triathlon Heerenveen. De geschiedenis van de Triathlon Heerenveen gaat terug naar de jaren tachtig. In 1987 organiseerde de toenmalige triathlonvereniging ’t Fean de eerste Oranjewoud Triathlon. Er werd gezwommen in het oude buitenbad en de fietsroute ging naar Jubbega en terug. De looproute was door de bossen van Oranjewoud. Later verhuisde de Triathlon naar het westen van Heerenveen rond het recreatiegebied De Heide met één uitstapje naar het openluchtbad in Jubbega. De Triathlon wordt nu alweer een aantal jaren gehouden bij het Belvédère Museum in Oranjewoud.

Meer informatie over de nieuwe route en het programma is te vinden op www.triathlonheerenveen.nl.