Ga naar inhoud
Expertise

Civiele kunstwerken

Veilig en betrouwbaar weg- en waterverkeer

Meer informatie?

Ervaren en veelzijdig in civiele kunstwerken

Onze infrastructuur staat onder andere bekend om haar indrukwekkende civiele kunstwerken. Bruggen, dijken, dammen, aquaducten en ecoducten: voorbeelden van knappe staaltjes bouwkunst die onze landschappen kenmerken én veilig, groen en bereikbaar houden.

Onze specialisten hebben de kennis en ervaring in civiele kunstwerken. Van het opstellen van uitgangspuntennota’s tot uitvoeringsontwerp. Op elk punt van het ontwerpproces tot en met de voorbereiding staan onze specialisten voor je klaar om je te helpen met de volgende stap.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

Bij CLAFIS werken wij aan ingenieuze oplossingen voor de uitdagingen van nu en de toekomst. De infrastructuur in Nederland is niet voor niets één van de beste in de wereld. Hiervoor worden dagelijks constructies aangelegd, onderhouden of gerenoveerd.

Bij CLAFIS voegen wij waarde toe door de verbindingen die wij leggen en werken wij volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Dit zie je terug in onze civiele kunstwerken.

 • Multidisciplinair; heel het project onder 1 hoed
 • Ervaring in ontwerpen in samenspraak met wegontwerp/waterbeheerder
 • Ervaring met aannemerij en uitvoeringsdetails
 • Ervaring met tijdelijk hulpwerk; damwandkuipen, bekistingen, onderstempeling
 • Korte communicatielijnen
 • Advies op maat; vaste prijs of op regie is beide mogelijk

Een betrokken partner

We werken graag met korte communicatielijnen. In bouwteamverband met de klant of bijvoorbeeld in de keet bij de aannemer. Voor kortlopende projecten is ook werken op afstand mogelijk vanuit ons kantoor. We gaan altijd voor de kwalitatief beste oplossing voor de klant, samen bouwen aan de toekomst.

Dankzij onze veelzijdige kennis staat er een betrokken partner naast je die zich thuis voelt in integrale projecten. In welke rol en welke fase je ons ook nodig hebt: we denken kritisch met je mee en werken graag met je samen. En of we nu invoegen in de ontwerpfase of tijdens de realisatie: je kiest met ons áltijd voor oplossingen die best-for-project zijn.

Ontwerp, realisatie en beheer van civiele kunstwerken

Onze brede expertise kan ingezet worden op het gebied van:

 • Betonbouw
  Dimensioneringsberekeningen en -tekeningen. Wapeningsberekeningen en -tekeningen
 • Staalbouw
  Dimensioneringsberekeningen en -tekeningen, (Verbindings) detail berekeningen en -tekeningen
 • Houtbouw
  Zowel tijdelijk als permanent
 • Geotechniek
  Fundatieberekeningen (op-staal of fundatiepalen) en -tekeningen. Grondkeringen (damwanden, kades, beschoeiing), berekeningen en tekeningen
 • Renovatie
  Tijdelijke situaties en aanpassingen bestaande constructies, berekeningen & tekeningen, toetsing restlevensduur kunstwerken, versterkingsadvies

Onze opdrachtgevers

Welke expertise sluit nog meer aan bij je plannen?

Voor het ontwerpen, plannen en realiseren van civiele kunstwerken wil je een partner die secuur werkt, kwaliteit levert en waarbij je aan alles merkt dat er met hart en ziel aan jouw project wordt gewerkt. Onze ontwerpers, werktuigbouwkundigen, projectleiders en contractmanagers voelen zich thuis in integrale projecten. Door integraal te werken halen we het meeste uit onze kennis en samenwerking. Ontdek wat we nog meer kunnen betekenen.

Bekijk al onze expertises

Veelgestelde vragen

Civiele kunstwerken zijn bouwwerken die gemaakt zijn van beton, hout, staal, kunststof of metselwerk. Bijvoorbeeld stalen damwanden, betonnen viaducten, bruggen, tunnels, duikers, kademuren, remmingwerken, steigers en geluidsschermen. Of aanmeer voorzieningen zoals duks, meerpalen en remmingwerken.

Er is altijd de mogelijkheid voor een vrijblijvende offerte, deze leveren we standaard met open raming (indien van toepassing) opgesplitst in besteksposten.

In overleg kunnen we op elke fase van een project de begeleiding oppakken (voorfase – uitvoeringsfase). Neem hiervoor contact op met bovenstaand contactpersoon. 

Ook die expertise hebben we in huis.