Ga naar inhoud
Expertise

Industriebouw

Wanneer de productie leidend is

Meer informatie?

Complexe projecten in industriebouw

Werken binnen de industriebouw vraagt om specialistische kennis en oog voor veiligheid. Bouw in de industrie betreft bovendien een specialisme met een heel andere dynamiek dan de reguliere bouw. Wanneer (ver)bouw in een industrieel project plaatsvindt is er vaak een hoop mogelijk, zolang het proces maar niet verstoord wordt. Dit betekent dat er zoveel mogelijk voorbereid wordt in prefab delen voordat het op locatie gebouwd wordt.

Onze specialisten hebben ruime ervaring in de industriebouw en hoe je de bouw goed laat verlopen. Wij ondersteunen in iedere fase van het project. Van het opstellen van PVE’s en 4D-planning tot aan beheer en onderhoud. CLAFIS staat voor jou klaar.

CLAFIS als veelzijdige partner in de industriebouw

Wanneer het nu gaat om complexe projecten bij grote industrieterreinen of bij installaties van waterzuiveringsmaatschappijen: werken in de industrie vergt specialistische kennis en ervaring. Met teamwork, slimme innovatieve oplossingen en zorgvuldige engineering geven wij hieraan invulling:

 • Multidisciplinair; heel het project onder één hoed
 • Ervaring met aannemerij en uitvoeringsdetails
 • Ook ervaring met procestechnologie en machinebouw
 • Korte communicatielijnen
 • Advies op maat; vaste prijs of op regie beide mogelijk

Continuïteit, kwaliteit en veiligheid

Industriebouw stelt hoge eisen aan continuïteit, kwaliteit en veiligheid in elke projectfase. We werken graag met korte communicatielijnen. Dit houdt in dat wanneer inhoudelijk gewerkt wordt, vaak geen projectleider tussen de communicatie klant en specialist zit (tenzij de grootte van het project dit wel vereist). Door deze wijze van werken zijn vragen altijd direct bij diegene die het antwoord kan geven en de snelheid van reageren hoog.

Werkzaamheden die we uitvoeren binnen de industriebouw

 • Dimensioneringsberekeningen
 • Detailberekeningen
 • Controle berekeningen bestaande constructies (bij verbouw)
 • Tijdelijke hulpwerk berekeningen & tekeningen
 • Vormtekeningen
 • Wapeningstekeningen
 • Staaloverzichten en detailtekeningen

Onze opdrachtgevers

Welke expertise sluit nog meer aan bij je plannen?

Onze specialisten in industriebouw hebben kennis en ervaring binnen de betonbouw, staalbouw, geotechniek en op het gebied van renovatie. Door integraal samen te werken halen we het meeste uit onze kennis en ervaring. Ontdek met welke specialismen wij nauw samenwerken.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over specifieke expertises of om te bespreken hoe we jou kunnen ondersteunen.

Bekijk al onze expertises

Veelgestelde vragen

Er is altijd de mogelijkheid voor een vrijblijvende offerte, deze leveren we standaard met open raming (indien van toepassing) opgesplitst in besteksposten.

In overleg kunnen we op elke fase van een project de begeleiding oppakken (voorfase – uitvoeringsfase). Neem hiervoor contact op met onderstaande contactpersoon.

Ook die expertise hebben we in huis.