Ga naar inhoud
Expertise

Landschapsontwerp

Leefbaarheid van het landschap, de stad en openbare ruimte. Oftewel landschapsontwerp.

Meer informatie?

Landschapsontwerp voor de omgeving waar we van houden

We zetten onze ontwerpkracht in voor een groene en innovatieve leefomgeving. Wij ontwerpen inclusieve landschappen waarin ruimte is voor mens en dier, met respect voor de historie van de plek. Wij ontwerpen een gezonde leefomgeving dat antwoord geeft op extreme hitte of wateroverlast. Onze blik is altijd naar voren gericht. Zo dragen onze ontwerpen bij aan een mooie, interessante en duurzame wereld.

Werken aan een veerkrachtige leefomgeving

Onze landschapsontwerpers werken dagelijks aan de leefomgeving van de toekomst. Onze expertise zetten we breed in, maar bij een aan vijftal thema’s voelen we ons prettig: 

 • De stad en het landschap als inzet van biodiversiteit en natuurbeleving. 
 • Een gezonde leefomgeving waar gezonde keuzes gemakkelijk en logisch zijn 
 • Klimaatadaptatie voor onder andere het terugdringen van hittestress en wateroverlast 
 • Een inclusieve samenleving waarin iedereen volwaardig participeert 
 • Een circulaire economie waarin we grondstoffen slim inzetten en hergebruiken

Meer dan alleen landschapsontwerpen

Landschapsontwerp gaat niet alleen maar over het ontwerpen of creëren van een nieuwe leefomgeving. Het gaat naast ontwerpen ook over de techniek erachter en het beheer ervan, want een ontwerp moet er niet alleen mooi uitzien, maar juist ook technisch haalbaar en uitvoerbaar zijn. Door goede vragen te stellen op het juiste moment komen we tot een beeldschoon én haalbaar resultaat.

‘Als ontwerpend ingenieursbureau verbinden we ruimte en techniek vanuit een sterk milieu- en kostenbewustzijn. Maakbare ambities, daar worden ontwerpen beter van’

– Jip Valentijn, Landschapsontwerper bij CLAFIS

Onze producten en dienstverlening 

De landschapsontwerpers van CLAFIS brengen je landschap verder met een 

 • Beplantingsplan 

 • Landschappelijke inrichtingsplan 

 • Inrichting openbare ruimte 

 • Landschappelijk advies 

 • Inpassingsplan 

 • Groenstructuurplan 

 • Klimaatadaptatieplan 

 • Speelplek-ontwerp 

Flexibel samenwerken, korte lijnen

Van landschapsadvies tot onderzoek en ontwerp. Onze specialisten kunnen je ondersteunen binnen alle facetten van landschapsontwerp. Wil jij graag specifieke taken uitbesteden of juist het gehele projectbeheer aan ons overlaten? We gaan samen kijken wat het beste past. Wij staan voor korte lijnen en een flexibele samenwerking. Projectmatig, via detachering of een hybride site-based team. Welke manier ook bij jou proces past, wij gaan met je uitdaging aan de slag.

We brengen het ontwerp tot leven

Om jou zo goed mogelijk te laten zien hoe het ontwerp eruit moet komen te zien, brengen we het ontwerp tot leven. Dat doen we door middel van het ontwikkelen van gevarieerde beelden, zoals kaartmateriaal en VR-visualisaties passend bij elke fase en situatie, om projecten te verduidelijken en te realiseren. 

Naast landschapsontwerp nog andere uitdagingen?

Dit hebben we nog meer in huis. We werken nauw samen met de andere expertises binnen CLAFIS. Een integrale aanpak, zodat we met elkaar niet alleen tot een mooi ontwerp komen, maar ook tot een ontwerp dat goed uitvoerbaar is én voldoet aan de regelgeving. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over specifieke expertises of om te bespreken hoe we jou kunnen ondersteunen.

Bekijk al onze expertises

Van advies tot implementatie – we staan voor je klaar

Ons team binnen landschapsontwerp staat klaar om jouw ambities werkelijkheid te maken. We kijken ernaar uit om met jou in gesprek te gaan. Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

Stèphanie Geereking

"*" indicates required fields

Meer informatie?

Vul het formulier in of neem direct contact op!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.