Ga naar inhoud
Expertise

Omgevingsmanagement

De sleutel tot een gedragen succesvol project

Meer informatie?

Impact op de omgeving

Omgevingsmanagement is de sleutel tot succes in een land waar elke vierkante meter telt. Een ingreep heeft altijd impact op de omgeving. Dan wil je een expert naast je hebben die project- én omgevingsbelangen verbindt. Die draagvlak creëert in de omgeving en voor een soepele realisatie zorgt. Zo zorgen we samen voor een overlastarm project en gaan we voor een fijne relatie met omwonenden en belanghebbenden.

Onze omgevingsmanagers zijn de verbinders en gebiedskenners die je zoekt. Specialisten die zich kunnen verplaatsen in het perspectief van de ander. Hoe kunnen we met onze expertise jouw project ondersteunen?

Effectief en mensgericht omgevingsmanagement

De realisatie van infrastructuur, herontwikkeling van binnenstedelijke gebieden of een grootschalig natuurproject; het zijn ontwikkelingen waarbij je niet genoeg hebt aan alleen technische kennis. Heldere communicatie, afstemming met omwonenden, stakeholders en belangenorganisatie; ze zijn minstens zo belangrijk om tot een goed projectresultaat te komen. Dit is het terrein waar onze omgevingsmanagers zich thuis in voelen.

Belangen, kansen en risico’s

Onze omgevingsmanagers doorzien belangen, kansen en risico’s, zonder het projectdoel uit het oog te verliezen. Ze combineren niet alleen technische en procesmatige kennis, maar weten ook hoe, wanneer én met wie je moet communiceren om alle belangrijke stakeholders bij het project te betrekken. Vanuit deze insteek werken we samen aan creatieve oplossingen die the best-for-project zijn.

Omgevingsmanagement vanuit elk vertrekpunt

Met onze omgevingsmanagers haal je specialisten aan boord die je in elke projectfase en vanuit elk vertrekpunt inzetten. We zitten er natuurlijk graag vanaf het begin bij! In de plan- en ontwerpfase om draagvlak te creëren, maar ook als coördinator en aanjager in vergunningstrajecten of juist als hands-on adviseur tijdens de uitvoering. Zo verbinden we de omgeving vroeg in het project.

Samen maak je een beter plan

Het aanleggen van de Prins Hendrikzanddijk op Texel was een uitdagende klus op gebied van omgevingsmanagement. Zo’n plan heeft een mooi doel: kustversterking en natuurontwikkeling. Maar het heeft meer impact op agrariërs die achter de dijk wonen, op scheepvaart en visserij, toerisme en ecologie. Als omgevingsmanager is het één van je taken om alle belanghebbenden hierin mee te krijgen. Hoe gecompliceerd dit soms ook is.

Lees meer

Onze opdrachtgevers

Welke expertise sluit nog meer aan bij je plannen?

Door integraal te werken halen we het meeste uit onze kennis en samenwerking. Ontdek wat we nog meer kunnen betekenen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over specifieke expertises of om te bespreken hoe we jou kunnen ondersteunen.

Bekijk al onze expertises

Van het begin tot de realisatie van het project staan we voor je klaar

Onze omgevingsmanagers staan klaar om jouw ambities werkelijkheid te maken. We kijken ernaar uit om met jou in gesprek te gaan. Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op.

"*" indicates required fields

Meer informatie?

Vul het formulier in of neem direct contact op!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.