3D engineering van pipe-end tapering system voor Bauhuis in Goor

3D engineering van pipe-end tapering system

Peter Mulstege verzorgde het 3D ontwerp voor een pipe-end tapering system met als doel om een coating te verwijderen. Hierdoor worden de uiteinden van olie- en gasleidingen ‘kaal gemaakt’ zodat deze aan elkaar gelast kunnen worden.

State-of-the-art pipecoatingoplossingen

Bauhuis in Goor maakt fabrieken waar olie- en gasleidingen worden bewerkt en voorbereid. Bauhuis is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en installeren van state-of-the-art pipecoatingoplossingen die wereldwijd worden verkocht. Variërend van gangbare interne vloeibare epoxy en drielaags coating tot veldvoegcoating en betongewicht coating, Bauhuis levert op maat gemaakte pipecoatingapparatuur en complete turnkey plants.

Van eerste ontwerpen tot ene oplossing op maat

Om de buizen, die twaalf meter lang zijn, met elkaar te verbinden moeten ze gelast worden. Hiervoor moeten de uiteinden van deze buizen vrij van coating zijn. De opdracht voor CLAFIS was om hiervoor een pipe-end tapering systeem te ontwerpen, daarvoor is collega Peter Mulstege voor dit project ingezet als Mechanical engineer. Peter heeft zo’n vijf maanden aan het project gewerkt, van de eerste ontwerpen tot aan de begeleiding in de productie waar de machine is gebouwd.

‘Het succesvol afronden van zo’n project met de juiste oplossing geeft veel voldoening. Daarnaast kun je bij CLAFIS aan veel diversiteit aan projecten werken. Hierdoor heb je een fijne werkgever, behoud je uitdaging in het werk en staat de mens centraal.’

Bekijk onze sector food en pharma