Food en pharma

Ondernemen in de foodsector en de farmacie is topsport. De lat ligt hoog als het gaat om maatschappelijke eisen rondom veiligheid, duurzaamheid en milieu. Maar ook om eigen doelstellingen op het gebied van operational excellence en compliancy te behalen. Goed om te weten dat je dan een beroep kunt doen op de kennis van CLAFIS.

Op deze pagina lees je dat:

 • je in CLAFIS een partner treft met ruime ervaring in de foodsector en pharma industrie;
 • je ons kunt inschakelen voor projecten op het gebied van duurzaamheid, assetmanagement, compliancy, procesoptimalisatie en capaciteitsuitbreiding;
 • we je op verschillende manieren ondersteunen: van advies tot en met projectdetachering.

Haal hoogwaardige kennis aan boord

Of je nu bezig bent maintenance, capaciteitsuitbreiding of procesoptimalisatie: al deze trajecten vragen om hoogwaardige kennis en maximale focus. Die expertise bieden we jou. Bij CLAFIS vind je de specialisten die de do’s en don’ts kennen. Die weten wat er bijvoorbeeld komt kijken bij het optimaliseren van productielijnen, het engineeren van leidingen of de bouw van nieuwe installaties.

Ervaren specialisten in food & pharma-industrie

Met ons Food & Pharma-team staan er specialisten voor je klaar die jarenlange ervaring hebben. Dat merk je meteen. We kennen de weg, stellen de juiste vragen. We kijken kritisch mee en komen met slimme oplossingen. Dit zorgt ervoor dat we je binnen veel thema’s specialistische meerwaarde bieden. Voor de technische vragen en voor opgaven op het gebied van wet- en regelgeving of assetmanagement.

Veelzijdige ondersteuning

De manier waarop we je ondersteunen is veelzijdig. Je kunt ons inschakelen voor een adviestraject, engineering of projectmanagement. Ben je juist op zoek naar een specialist of een team van specialisten die je langdurige ondersteuning biedt? Dan biedt CLAFIS je de mogelijkheid voor een detachering of de formatie van een hybride site based team. We hebben de expertise in huis op de volgende gebieden:

 1. Procestechnologie
 2. Piping & Mechanical
 3. Industriële automatisering
 4. Constructiemanagement
 5. CSU
 6. Gebouwen
 7. HVAC
 8. Projectmanagement
 9. ATEX
 10. BIM
 11. Omgevingsmanagement
 12. Contractmanagement
 13. OT+

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

In CLAFIS tref je een bureau dat werkt volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, EHEDG, GMP, milieu en veiligheid. Dit zie je terug in onze oplossingen. We werken met de nieuwste technieken, op basis van de nieuwste inzichten. Denk aan 3D-ontwerppakketten en digitale tools voor data-, project- en omgevingsmanagement. Met CLAFIS kies je bovendien voor duurzaam.

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen bij projecten in de Food en Pharma sector? Neem gerust contact met ons op.