Een samenwerking waar je u tegen zegt

Een samenwerking waar je u tegen zegt

Wij zijn trots dat we een zuivelgigant op verschillende vlakken mogen ondersteunen. Hieronder een greep uit de projecten die we voor ze hebben mogen oppakken.

Nieuwe lactose kristallisatie installatie voor een zuivelgigant

Of wij een bestaande fabriek kunnen ombouwen tot nieuwe lactose kristallisatie installatie? Jazeker! We mochten aan de slag voor een zuivelgigant. Hierin hebben we bouwkundige aanpassingen gedaan waardoor het mogelijk was om twee verdiepingen toe te voegen. Samen met het on-site projectteam samengesteld door een zuivelgigant hebben we het de volledige engineering van het Greenfield gedeelte opgepakt.

De rol van CLAFIS binnen het project

Voor het process gedeelte van het project mochten we van PID tot en met 3D (BIM) en ISO uitwerken. Ook hebben we meegewerkt aan de ondersteuning van de bouwkundige en E&IA disciplines. We hebben meegedacht en geholpen bij het uitwerpen van het ontwerp: daar worden we vrolijk van.

FCB k2

Process 3D bestaat uit

Doseersluizen voor babypoeder

De bestaande doseersluizen voor babypoeder moesten worden vervangen. Dit is niet zomaar een klus: alle werkzaamheden moeten onder strenge hygiëne regels worden uitgevoerd. De vervanging is inclusief alle manchetten en het modificeren en aanpassen van al het bestaande leidingwerk. CLAFIS heeft hierin zowel het projectmanagement als de gehele (mechanical) engineering opgepakt.

Babypoeder

Ophanging van vacuümunits

CLAFIS heeft een viertal frames ontwikkeld voor de ophanging van vacuümunits. Een uitdagende klus, de units moeten binnen beperkte ruimte worden uitgelijnd boven het vulgat van de zeef. Ook moest het bestaande bordes worden aangepast. Doordat we aan het nieuwe frame direct een shoprand hebben toegevoegd konden we de veiligheid en ophanging in één geheel integreren.

vacuum

Bekijk onze sector food en pharma