Chemiesector

In de chemiesector ligt de lat altijd hoog. Zeker wanneer je staat voor nieuwbouw, uitbreiding of een upgrade. Dan wil je een partner die de juiste vragen stelt, die kritisch met je meedenkt. Die niet alleen technische kennis aan boord brengt, maar ook het belang kent van zorgvuldigheid, veiligheid en kwaliteit.

Op deze pagina lees je dat:

 • je in CLAFIS een partner treft met ruime ervaring in de chemiesector;
 • je ons kunt inschakelen voor projecten op het gebied van assetmanagement, QHSE procesoptimalisatie en capaciteitsuitbreiding;
 • we je op verschillende manieren ondersteunen: van advies tot detachering.

Een expert in elke projectfase

Of het nu gaat om de uitbreiding van sites, de upgrade van product installaties of de inrichting van productieprocessen en procesoptimalisaties, bij CLAFIS vind je altijd een expert die je verder helpt. Engineers, adviseurs of projectmanagers: we bieden specialisten die thuis zijn in de technische vraagstukken. Maar ook op het gebied van QHSE kun je een beroep doen op een specialist van CLAFIS.

Breng hoogwaardige kennis aan boord

Met ons Chemie-team staan er specialisten voor je klaar die jarenlange ervaring in deze sector hebben. Dat merk je meteen. We kennen het belang van veiligheid, zorgvuldigheid en kwaliteit. We stellen de juiste vragen; doorzien kansen en risico’s. Vanuit dit perspectief denken we met je mee om tot slimme oplossingen te komen. Dit zorgt ervoor dat we je binnen veel thema’s specialistische meerwaarde bieden:

 1. Procestechnologie
 2. Piping & Mechanical
 3. Industriële automatisering
 4. Constructiemanagement
 5. CSU
 6. Gebouwen
 7. HVAC
 8. ATEX
 9. BIM
 10. Omgevingsmanagement
 11. Verlichting
 12. Contractmanagement

Veelzijdige ondersteuning

De manier waarop we je ondersteunen is veelzijdig. Je kunt ons inschakelen op onderdelen als advies- en ontwerptrajecten of projectmanagement. Maar ook als regisseur die al het werk voor je regelt. Zo houd je grip op plan, ontwerp én uitvoering. Zoek je juist een specialist of een team van specialisten die je langdurige ondersteuning biedt? Dan biedt CLAFIS je de mogelijkheid voor een detachering of de formatie van een hybrid site based team

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

In CLAFIS tref je een bureau dat werkt volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Dit zie je terug in onze oplossingen. We werken met de nieuwste technieken, op basis van de nieuwste inzichten. Denk aan 3D-ontwerppakketten en digitale tools voor data-, project- en omgevingsmanagement. Met CLAFIS kies je bovendien voor duurzaam.

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen bij projecten in de Chemie sector? Neem gerust contact met ons op.