Energie sector

De energietransitie bevindt zich in een stroomversnelling. Dit brengt een enorme verscheidenheid aan vragen met zich mee. Voor industrie, overheid én energiebedrijf. Het energieteam van CLAFIS ondersteunt je bij deze energievraagstukken.

Op deze pagina lees je dat:

  • CLAFIS in elke fase van een energieproject ondersteuning biedt: van verkenning tot engineering, van omgevingsmanagement tot projectbeheersing;
  • CLAFIS gespecialiseerd is in projecten op het gebied van verduurzaming van assets, energieopwekking en energiedistributie;
  • We energiebedrijven, industriële partners en overheden ondersteunen bij hun energie-uitdagingen.

Ook voor jouw energie-uitdaging
Misschien lees je dit als operator van een industriële site, als vastgoedmanager bij een woningcorporatie of als projectmanager ruimtelijke ontwikkeling. Misschien wil je aan de slag met de upgrade van je netwerk, de ontwikkeling van zonnevelden of juist met de verduurzaming van je gebouwenportefeuille. Dan is het goed om te weten dat je met het energieteam van CLAFIS een ervaren en veelzijdig partner aan boord haalt.

Van verkenning tot technische oplossing
Adviseurs, (proces-)engineers, ontwerpers, projectleiders en contractexperts: je vindt bij ons specialisten voor verschillende energievraagstukken. In elke projectfase kun je dan ook een beroep op ons doen. We onderzoeken, adviseren en organiseren. En we zorgen ervoor dat oplossingen gerealiseerd worden. In welke context een energieproject ook staat: je vindt in ons een partij die meedenkt, die kansen en risico’s doorziet en altijd voor een optimaal resultaat gaat.

We hebben ons gespecialiseerd binnen drie disciplines:

  1. Verduurzaming: we ondersteunen energiebedrijven en industriële partners bij het verduurzamen van hun assets. Maar je kunt ons ook inschakelen bij de ontwikkeling van zonnevelden, windparken, geothermie-sites of de implementatie van duurzame energie in de leefomgeving.
  2. Opwekken van energie: bestaande energiecentrales staan voor de overstap van fossiele brandstof naar duurzame energiebronnen. Verder verschuift de rol van centrales naar een back-up functie voor de van zon en wind afhankelijke duurzame energie-installaties. In deze omgeving verricht CLAFIS diensten op het gebied van engineering, procestechnologie en assetmanagement.
  3. Transport en distributie: onze expertise en ervaring is groot als het gaat om het inrichten en optimaliseren van energie-infrastructuur. Met onze kennis realiseer je een betrouwbare, veilige en betaalbare energie-infrastructuur die voldoet aan de energievraag.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid
CLAFIS werkt volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Dit zie je terug in onze energie-oplossingen. We werken met de nieuwste technieken, op basis van de nieuwste inzichten. Denk aan 3D-ontwerppakketten en GIS-ondersteuning voor data-, project- en omgevingsmanagement. Met CLAFIS kies je bovendien voor duurzaam.