Energie

De energietransitie bevindt zich in een stroomversnelling. Dit brengt een enorme verscheidenheid aan vragen met zich mee. Voor industrie, overheid én energiebedrijf. Het energieteam van CLAFIS ondersteunt je bij deze energievraagstukken.

Op deze pagina lees je dat:

  • CLAFIS in elke fase van een energieproject ondersteuning biedt: van verkenning tot engineering, van omgevingsmanagement tot projectbeheersing;
  • wij gespecialiseerd zijn in projecten op het gebied van verduurzaming van assets, energieopwekking en energiedistributie;
  • we zowel energiebedrijven als industriële partners en overheden ondersteunen bij hun energieopgaves.

Ook voor jouw energie-opgave

Misschien lees je dit als operator van een industriële site, als vastgoedmanager bij een woningcorporatie of als projectmanager ruimtelijke ontwikkeling. Misschien wil je aan de slag met de upgrade van je netwerk, de ontwikkeling van zonnevelden of juist met de verduurzaming van je gebouwenportefeuille. Hoe dan ook is het voor jou goed om te weten dat je met het Energie-team van CLAFIS een ervaren en veelzijdig partner aan boord haalt.

Van verkenning tot technische oplossing

Adviseurs, (proces-)engineers, ontwerpers, projectleiders en contractexperts: je vindt bij ons deskundigen die zich hebben gespecialiseerd in energievraagstukken. Hiermee kun je in elke projectfase een beroep op ons doen. We onderzoeken, adviseren en organiseren. En we zorgen ervoor dat we oplossingen realiseren. In welke context een energieproject ook staat: je vindt in ons een partij die meedenkt, kansen en risico’s doorziet en die altijd voor een optimaal resultaat gaat.

We specialiseren ons op drie sporen:

Verduurzaming

We ondersteunen energiebedrijven en industriële partners bij het verduurzamen van hun assets. Daarnaast kun je ons ook inschakelen bij de ontwikkeling van zonnevelden, windparken, geothermie-sites of de implementatie van duurzame energie in de leefomgeving.

Opwek van energie

Bestaande energiecentrales staan voor de overstap van fossiele brandstof naar duurzame energiebronnen. Verder verschuift de rol van centrales naar een back-up functie voor de van zon en wind afhankelijke duurzame energie-installaties. In deze omgeving verricht CLAFIS diensten op het gebied van engineering, procestechnologie en assetmanagement.

Transport / Distributie

Als het gaat om het inrichten en optimaliseren van energie-infrastructuur is onze expertise en ervaring groot. Met onze kennis realiseer je betrouwbare, veilige en betaalbare energie-infrastructuur die voldoet aan de energievraag.

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

In CLAFIS tref je een partner die werkt volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. Dit zie je terug in onze energie-oplossingen. We werken met de nieuwste technieken, op basis van de nieuwste inzichten. Denk aan 3D-ontwerppakketten en GIS-ondersteuning voor data-, project- en omgevingsmanagement. Met CLAFIS kies je bovendien voor duurzaam.

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen bij projecten in de Energie sector? Neem gerust contact met ons op.