Maakindustrie

De maakindustrie is één van de belangrijkste sectoren in onze economie. De sector is kapitaalintensief en exportgericht. Ondernemers in de maakindustrie werken voortdurend aan innovatie, efficiency, automatisering en optimalisatie van operationele processen.

Innovatie

Innovatie is de drijvende kracht in de maakindustrie. De sector is daardoor continu aan verandering onderhevig. De vraag naar de ontwikkeling van steeds complexere en gespecialiseerde producten en diensten neemt de komende jaren alleen maar toe. Denk bijvoorbeeld aan ontwikkelingen op het gebied van 3D (metaal)printen, nanotechnologie, smart materials en robotica.

Engineering

CLAFIS heeft expertise in huis als het gaat om engineeren van machines, optimaliseren van productieprocessen en het aannemen van projecten met een multidisciplinair projectteam. Onze specialisten hebben een brede kijk op het door ontwikkelen, upgraden of zelfs geheel vernieuwen van machines op het gebied van beschikbaarheid, kosten, veiligheid en het verbeteren van productierendement. Dit alles om nog efficiënter en duurzamer te werken.