Nieuws

Bezoek aan iconisch project De Nieuwe Afsluitdijk

Ruim veertig CLAFIS collega’s kregen op een zonovergoten dinsdag 9 oktober een interessante kijk in het project De Nieuwe Afsluitdijk. Een iconisch project met een grote geschiedenis. De afsluitdijk staat voor de Nederlandse strijd tegen water en is het visitekaartje van de beroemde Nederlandse waterbouwkunde. Rijkswaterstaat en het samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk werken samen aan de Afsluitdijk om deze sterker en aantrekkelijker te maken. De dijk voldoet namelijk niet meer aan de veiligheidsnormen.

Wadden Center

In het pas geopende Wadden Center sprak Tjalling Dijkstra, Programma Manager Provincie Fryslân in zijn presentatie over de versterking, gunning en ambities van het project Afsluitdijk. Een sterke dijk die klaar is om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Dijkstra nam de Clafisten vervolgens mee naar het interactieve Beleefcentrum. Bezoekers worden hier meegenomen in de omvang van het totale project, maar ook van de vele waterbouwkundige en andere vernieuwende projecten rondom de Afsluitdijk.

Samenwerking tussen het Rijk en regionale overheden

Rijkswaterstaat en samenwerkingsverband De Nieuwe Afsluitdijk werken aan de versterking en vernieuwing van de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor de versterking van de dijk en voor meer mogelijkheden om extra water af te voeren van het IJsselmeer naar de Waddenzee.

De Nieuwe Afsluitdijk is een samenwerking tussen de provincies Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Hollands Kroon, Súdwest-Fryslân en Harlingen. Deze samenwerking geeft een impuls aan de regionale economie door invulling te geven aan ambities op het gebied van duurzame energie, natuur, recreatie en toerisme. Zo werken Rijk en regionale overheden samen aan een veilige, duurzame, aantrekkelijke en toekomstbestendige dijk.

Lees hier verder over CLAFIS. Wil je meer weten over onze projecten in de infrastructuur? Kijk dan op onze projectenpagina. Lijkt het je leuk om bij CLAFIS te komen werken? Heb je vragen of wil je gewoon even bijkletsen over ons vak? Kijk dan op Werken bij CLAFIS.