Infrastructuur

Bevolkingsgroei, energietransitie, veranderend klimaat: onze leefomgeving staat voor grote uitdagingen. Op regionaal en lokaal niveau. En of we nu werken aan infrastructuur, watersystemen of stedelijke vernieuwing: elke ingreep vraagt om maatwerk. Om kennis van techniek, van wetten en regels. Maar ook van het managen en stroomlijnen van processen. In CLAFIS vind je een partner die je in al die facetten verder helpt.

Op deze pagina lees je dat:

 • je met CLAFIS een partner in huis haalt die zich thuis voelt in integrale projecten in de leefomgeving;
 • we onderscheidend zijn in het vinden en verbinden van slimme technische oplossingen met ruimtelijke inpassing;
 • CLAFIS in elke fase van projecten ondersteuning biedt: van ontwerp, contract tot projectbeheersing;
 • we de inhoudelijke en technische specialisten in huis hebben, maar ook de mensen die projecten kunnen managen.

Focusgebieden

Met CLAFIS kies je voor een partner die zich thuis voelt in die veranderende wereld. Die je, zeker als het gaat om onze leefomgeving, de expertise biedt om tot oplossingen te komen voor kleine en grote vraagstukken. Je vindt bij ons specialisten met kennis van techniek en inhoud. En mensen die projecten in de leefomgeving voor je kunnen organiseren en managen: van concept tot en met het eindproduct. We focussen ons op de volgende gebieden:

 1. Kunstwerken Infrastructuur
 2. Grond-, Weg- en Waterbouw
 3. Omgevingsmanagement
 4. Verlichting
 5. Kabels en Leidingen (ondergrondse Infrastructuur)
 6. Stedenbouwkundig– en landschappelijk ontwerp

Onze ambitie

Klimaatadaptatie, nieuwe mobiliteit of de ontwikkeling van inclusieve steden; geen enkele uitdaging in de leefomgeving staat op zich. Alles is in verbinding met elkaar. Het is juist deze complexiteit die voor ons een mooi vertrekpunt vormt. Wij willen namelijk onderscheidend zijn in het vinden van slimme oplossingen die bijdragen aan beter leefklimaat. Juist dankzij onze diverse kennis zijn we in staat om deze ambitie waar te maken.

Hoogwaardige kennis, een frisse blik

Of je nu als overheid, waterschap, Rijkswaterstaat of aannemer voor CLAFIS kiest, bij ons staan er specialisten voor je klaar die met een frisse blik naar jouw uitdaging kijken. Die de juiste vragen stellen, die kansen en risico’s doorzien. En die vanuit jouw perspectief meedenken om tot slimme en duurzame oplossingen te komen. Dit zorgt ervoor dat we je binnen veel actuele thema’s meerwaarde bieden:

 • klimaatadaptatie
 • hittestress
 • inclusieve steden
 • diversiteit aan infrastructurele netwerken
 • nieuwe mobiliteit en smart mobility
 • maatschappelijke vraagstukken

Veelzijdige ondersteuning

De manier waarop we je ondersteunen is veelzijdig. Je kunt ons inschakelen op onderdelen. Denk aan een advies- en ontwerptrajecten of projectmanagement. Maar ook als regisseur die al het werk voor je regelt. Zo houd je grip op plan, ontwerp én uitvoering. Zoek je juist een specialist of een team van specialisten die je langdurige ondersteuning biedt? Ook dan bieden we je bij CLAFIS een oplossing.

Kwaliteit, milieu en veiligheid

In CLAFIS vind je een partner die werkt volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. We werken met de nieuwste technieken, op basis van de nieuwste inzichten. Denk aan 3D-ontwerppakketten en digitale tools voor data-, project- en omgevingsmanagement. Met CLAFIS kies je bovendien voor duurzaam.

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen bij projecten in de sector Infra? Neem gerust contact met ons op.