Nieuws

Met Gasunie verder werken aan het waterstofnetwerk en de energietransitie

Raamcontract REARC Energy: Arcadis, Rotterdam Engineering, KH Engineering, CLAFIS Ingenieus.

Prachtig nieuws: CLAFIS gaat de komende tien jaar voor Gasunie werken aan installaties en ondergrondse infraprojecten voor waterstof, (aard)gas, stikstof en warmte. Dit doen we in de samenwerkingsvorm REARC Energy, samen met onze partners Arcadis, Rotterdam Engineering en KH Engineering. We zijn ontzettend trots om met onze expertise in energie, engineering en de industrie een grote bijdrage te mogen leveren aan het verder versnellen van de energietransitie.

Waterstofnetwerk in Nederland

In met name de industrie en de transportsector, speelt waterstof een cruciale rol voor de energietransitie. Om een robuust waterstofnetwerk te realiseren, is brede technische expertise nodig. CLAFIS richt zich op gebied van waterstof op de ondergrondse infrastructuur voor transport en opslag. Het bestaand netwerk van leidingen voor gastransport moet hiervoor landelijk worden aangepast. Waar dit niet mogelijk is, komen nieuwe leidingen onder de grond.

Ondergrondse opslag van waterstof is een tweede onderdeel van het gehele waterstofnetwerk. Als flexibele energiedrager kan het een efficiënte rol spelen in het balanceren van onze landelijke energievraag en het gebruik. Zo speelt waterstof een rol in de gehele energietransitie.

Concreet bijdragen aan de energietransitie

We kijken uit naar een mooie samenwerking en gaan vol goede energie aan de slag met de uitdagingen die voor ons liggen. Voor een vlekkeloze overgang van fossiele naar hernieuwbare energie, waar iedereen van profiteert. Door de technische knelpunten van deze transitie op te lossen, zetten we concreet grote stappen om onze CO2-uitstoot verder te verminderen. En door voorop te lopen en te blijven innoveren in de energietransitie, versterken we onze zelfredzaamheid als land in onze energievoorziening. We zijn trots om actief bij te dragen aan deze grote ontwikkeling en zijn blij op deze manier te voorzien in de groeiende vraag naar betekenisvolle werkzaamheden vanuit collega’s en kandidaten.

Algemeen Directeur van CLAFIS, Sadako Huitema: ‘CLAFIS is een ingenieursbureau; een kennisorganisatie waar onze collega centraal staat. We investeren bewust in een duurzame relatie met onze collega’s, en opdrachtgevers. De ontwikkeling van onze collega’s vormt een essentieel deel van onze bedrijfsvoering en daarom zijn we zorgvuldig in onze keuze voor partners en opdrachtgevers.’

‘Naast de standaard financiële en contractuele voorwaarden kijken we steeds nauwkeuriger naar de inhoudelijke kant van de werkzaamheden, de locatie(s) van de werkzaamheden, cultuur van de opdrachtgever, maatschappelijke relevantie van de werkzaamheden en de opdrachtgever. Wij zijn dan ook erg blij met dit strategische partnerschap omdat onze partners binnen REARC Energy (Arcadis, Rotterdam Engineering en KH Engineering), Gasunie en de inhoudelijke uitdagingen die er binnen dit contract liggen, naadloos aansluiten bij het CLAFIS-DNA en de ambities die wij als organisatie op lange termijn hebben’.

Onze vacatures voor Engineers in de energietransitie

Verdere versterking samenwerking CLAFIS en Gasunie

We werken al lang samen met Gasunie. Onze specialisten in werktuigbouwkunde, piping, instrumentatie, bouwkunde/civiel en elektrotechniek drukken hun stempel op projecten voor de verbetering en uitbreiding van het ondergrondse gasnetwerk.

Janneke Hermes, waarnemend CEO Gasunie: ‘De energietransitie vraagt om een intensieve samenwerking. Daarom kiezen we nu voor langjarige strategische contracten met vaste partners waar het belang van samenwerking centraal staat. Maar ook de manier waarop we deze samenwerking vormgeven. Zo gaan we werken in gezamenlijke bouwteams en is er veel aandacht voor veiligheid, circulariteit, biodiversiteit en de impact van ons werk op de omgeving’.

Meewerken aan deze belangrijke projecten?

Zie jij een kans om met jouw technische expertise bij te dragen aan alle uitdagingen die hierboven zijn omschreven? We zoeken mechanical- pipeline-, Electrical & Instrumentatie- (E&I) en bouwkundig engineers met passie voor vraagstukken in (duurzame) energie. Ga naar onze vacatures voor Engineers in de energietransitie en kijk of jouw toekomstige rol ertussen staat. Wie weet spreken we elkaar snel.

Bekijk het persbericht van Gasunie.