Nieuws

Helemaal thuis op Ameland

De mooiste werkplek van Nederland? Volgens Thedo Mienstra en Kenny Piryns is dat Ameland. Het eiland met z’n brede zandstranden, stoere duinen en pittoreske dorpen. Al ruim drie jaar werkt CLAFIS hier aan mooie projecten. Daar kwam dit jaar, in opdracht van de gemeente Ameland en Staatsbosbeheer, een prachtige klus in het duingebied tussen Ballum en Nes bij.

We mochten hier aan de slag met een nieuw fietspad. Dit pad vervangt het oude schelpenpaadje tussen Ballum en Nes. CLAFIS verzorgde de engineering, de directievoering en het toezicht op de aanleg van het pad. Daarnaast waren er nóg drie deelprojecten. Het kerven van duinen: om meer ruimte te scheppen tussen duinen zodat de wind vrij spel krijgt. De aanleg van poelen en het verschralen van duingrond.

‘ Het is gewoon fijn werken op Ameland. Korte lijntjes en betrokken mensen die graag doorpakken: dat past bij ons’

‘Prachtig om hieraan bij te dragen’, vinden Thedo en Kenny. ‘Je werkt in een uniek gebied met kwetsbare natuur. Dit vraagt om een zorgvuldige aanpak: een uitdaging wanneer je met betonmachines, kranen en dumpers het gebied in moet. Tegelijkertijd wil je wel de vaart erin houden. Kortom, de lat ligt hoog en bij alles wat je doet wordt kritisch meegekeken.

’ Als schakel tussen aannemer, gemeente en Staatsbosbeheer zorgen Thedo en Kenny ervoor dat die samenwerking goed verloopt en dat het werk tot in de puntjes wordt uitgevoerd. De oplevering is eind december: eerder dan verwacht. ‘Wij hebben een goede modus gevonden tussen alle partijen. Daarnaast is het gewoon fijn werken op Ameland. Korte lijntjes en betrokken mensen die graag doorpakken: dat past bij ons.’

Lees meer over de sector Infra     Neem contact op