Nieuws

Wat doet een Adviseur Verlichting bij CLAFIS? André legt uit

andre-clafis

Het is niet voor niets dat CLAFIS ‘Clafist’ heeft bedacht. Het zijn namelijk onze collega’s die het werken bij CLAFIS leuk maken! En voor je het weet raak je met iemand van ons aan de praat en dan volgt al snel de vraag: “Wat doe jij voor werk bij CLAFIS?” André gaf hier een antwoord op.

Wat vertel je in je omgeving dat je doet?
Dat ik als Senior Adviseur Verlichting bij CLAFIS werk en me bezig mag houden met de meest uiteenlopende adviestrajecten op verlichtingsgebied. Denk bijvoorbeeld aan het project Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied waar we adviseren in de reductie van lichtvervuiling.

Wat doet een Adviseur Verlichting?
Als Adviseur Verlichting help ik onze klanten bij het opstellen van een beheer- en onderhoudsbestek, het maken van een beleidsplan, het berekenen van een materialisatieadvies of het opstellen van vervangingsplannen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de contractvorming voor de verlichting langs de snelwegen rond Utrecht.

Oké en hoe doe je dat dan?
Alle werkzaamheden voeren we in teamverband uit. Het expertiseteam “Verlichting” omvat inmiddels 5 collega’s met ieder hun eigen specialisme en voorkeuren. Bij elk project kijken we bij wie deze het beste past. Niet alleen op kennisgebied maar ook of hij of zij er zin in heeft om deze op te pakken.

Wat was het eerst dat je deed toen je vandaag binnenkwam?
Haha, wat een vraag. Vanmorgen was ik zoals vaak als eerste in de vestiging Groningen en heb de vaatwasser uitgeruimd.

Waar word je blij van?
Bij CLAFIS? Nou, als ik happy gezichten zie in “mijn” team. Als iedereen tevreden is in zijn of haar situatie. Daarnaast word ik ook vrolijk als ik positieve reacties krijg van klanten. Dat is dan een bevestiging dat wij als team de juiste dingen doen. Daarnaast ben ik heel blij dat het autosportseizoen weer is begonnen. Naast mijn job bij CLAFIS ben ik actief in een autosportorganisatie. Zaterdag 24 maart gaan we weer racen!

Hoe ziet je team eruit?
In het expertiseteam “Verlichting” werken bestekschrijvers, tekenaars, adviseurs en projectleiders samen. Niet iedereen werkt full-time in één van de zeven vestigingen. Wij zoeken de combinatie tussen enerzijds het werken aan projecten en aan de andere kant de projectmatige inzet bij de klant. Zo zorgen we er ook voor dat de producten niet alleen het DNA van CLAFIS Ingenieus krijgen maar ook die van de klant.

Wat maakt CLAFIS het verschil voor anderen?
Bij CLAFIS word je gewaardeerd! Ik besef me dat alle andere werkgevers hetzelfde beweren. Maar uit ervaring kan ik je verzekeren, bij ons werkt het echt zo! Jij komt op de eerste plaats en we kijken er continu naar hoe wij jouw werkplezier kunnen vergroten.

Wat was de raarste vraag die iemand ooit over je werk stelde?
Dat was iets over de vertrektijden van de bus. Men had OV aangezien voor Openbaar Vervoer. Bij ons is het Openbare Verlichting. Dus de adviseur OV houdt zich bezig met licht! Niet met vervoer….

Word jij de nieuwe collega van André? We zijn nog op zoek naar een Junior én een Senior Adviseur VerlichtingOp Werken bij CLAFIS vind je nog veel meer vacatures.