Ga naar inhoud
Expertise

Woning- en utiliteitsbouw

Voor wie uit zijn jasje groeit

Meer informatie?

Gedegen engineering is van essentieel belang in de woning- en utiliteitsbouw

Inspirerende, betekenisvolle en duurzame gebouwen waarin het fijn woont, werkt en leeft. Dat is waar woning- en utiliteitsbouw om draait. Hoe maak je een bouwwerk dat aan de eisen voldoet? Wat is de belastbaarheid van de werkvloer? Welke ventilatie moet ik toepassen? Hoe wordt brandveiligheid en het voldoen aan de bouwnormen geregeld?

Wij ontzorgen met onze kennis en ervaring op het gebied van property management, asset management, PVE en ontwerp, aanbesteding en gunningsbegeleiding en bouwmanagement. Wanneer het nu om de voorbereidingsfase gaat, de realisatie of het ontwerp. In iedere fase staat ons team voor jou klaar.

Jouw partner binnen de woning- en utiliteitsbouw

Met onze kennis, ervaring en persoonlijke betrokkenheid realiseren wij gebouwen afgestemd op het gewenste gebruik voor nu en in de toekomst. Door direct contact met onze specialisten blijft het werktempo hoog. Binnen ons multidisciplinaire team zijn we gespecialiseerd in:

 • Betonbouw
  Fundatiebalken, vloeren, kelders, et cetera.
 • Staalbouw
  Van complete hallen tot enkele lateibalken voor een wanddoorbraak.
 • Houtbouw
  HSB-woningen of SIP-constructies.
 • Geotechniek
  Fundaties, ook met aanpandige bestaande constructies. 
 • Renovatie
  Tijdelijke situaties en aanpassingen bestaande constructies. 

Vol passie en gedrevenheid naar resultaat

Binnen de woning- en utiliteitsbouw zijn er verschillende uitdagingen die doorlopen moeten worden om tot een mooi eindresultaat te komen. Deze uitdagingen pakken wij aan door het maken van:

 • Dimensioneringsberekeningen
 • Detailberekeningen
 • Controle berekeningen bestaande constructies (bij verbouw)
 • Tijdelijke hulpwerk berekeningen & tekeningen
 • Vormtekeningen
 • Wapeningstekeningen
 • Staaloverzichten en detailtekeningen 

Onze opdrachtgevers

Welke expertise sluit nog meer aan bij jouw uitdaging?

Door de inzet van multidisciplinaire teams uit betrokken specialismen weten we tot sterke bouwkundige oplossingen voor onze opdrachtgevers te komen. Ontdek met welke specialismen wij nauw samenwerken.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over specifieke expertises of om te bespreken hoe we jou kunnen ondersteunen.

Bekijk al onze expertises

Van advies tot uitvoering, ons team staat voor je klaar

Innovatie en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s binnen de woning- en utiliteitsbouw. Door onze multidisciplinaire aanpak staan onze specialisten klaar om jouw ambities werkelijkheid te maken voor een efficiënter en duurzamer proces. We kijken ernaar uit om met jou in gesprek te gaan. Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op. 

Veelgestelde vragen

Utiliteitsbouw gaat om gebouwen welke een bepaald nut voor de gemeenschap hebben. Vaak gaat het om grotere bouwwerken die door meerdere mensen gebruikt worden denk hierbij aan sportcomplexen, verzorgingsinstellingen, scholen, kantoren, overheidsgebouwen en ziekenhuizen.

Er is altijd de mogelijkheid voor een vrijblijvende offerte, deze leveren we standaard met open raming (indien van toepassing) opgesplitst in besteksposten.

In overleg kunnen we op elke fase van een project de begeleiding oppakken (voorfase – uitvoeringsfase). Neem hiervoor contact op met onderstaande contactpersoon.

Ook die expertise hebben we in huis.