Ga naar inhoud
Expertise

Bovengrondse infra

Samen op weg naar een toekomstbestendige infrastructuur

Meer informatie?

Bovengrondse infra: kennis verbinden

Projecten in de bovengrondse infra hebben impact. Op korte termijn voor omwonenden en belanghebbenden, maar óók op hoe ons land er in de toekomst uit ziet.

Het vormgeven van de gebouwde omgeving, nieuwe wegen, wegonderhoud en het bouw- en woonrijp maken van gebieden: projecten die vragen om gedegen advies, ontwerp en begeleiding tijdens de realisatie. Al meer dan 20 jaar bouwen we met onze klanten aan de infrastructuur. Multidisciplinair, met kennis van de regio en altijd in nauwe samenwerking met de klant en omgeving. Onze civiel ingenieurs helpen je verder met jouw uitdaging.

Onze specialismen binnen bovengrondse infra

Binnen de bovengrondse infra bieden wij overheden, aannemers en ingenieursbureaus ondersteuning in elke fase van een project. We begeleiden onderzoeken en aanbestedingen, houden toezicht en voeren directie tijdens de uitvoering.

 • Ontwerptekeningen, van schetsontwerp tot aan uitvoeringsontwerpen

 • Grondbalansen

 • Rioleringsberekeningen

 • Verhardingsadviezen

 • Constructieve berekeningen (zie ook onze expertise Constructietechniek)

 • RAW-bestekken

 • Kostenramingen (ook SSK)

 • Aanbestedingsleidraden

 • Gunningsadviezen

 • Vergunningaanvragen (zie ook onze expertise Omgevingsmanagement)

Houd grip op je plan, ontwerp én uitvoering

Altijd onafhankelijk advies

Wel zo eerlijk

Wij denken vooruit

Wat kunnen we nu doen dat later voordeel oplevert?

De juiste persoon op de juiste plek

Projectmatig, gedetacheerd of als consultant

Kennis van de regio

Wij weten wat waar speelt

Projecten in de bovengrondse infra

Bovengrondse infraprojecten staan midden in de maatschappij. Woningnood, grondwaterstandswijzigingen, verkeers- en sociale veiligheid, duurzaamheid en milieu. En of we nu in de ontwerpfase of tijdens de realisatie instappen, bij ons kies je altijd voor oplossingen die het beste zijn voor jouw project. We zijn gespecialiseerd in:

 • Wegenprojecten (aanleg en groot onderhoud)
 • Herinrichting van gebieden
 • Bouw- en woonrijp maken van gebieden
 • Grondverzet

Onze specialisten werken nauw samen met onze eigen constructietechnici, bijvoorbeeld bij het werk aan oevers, bruggen of sluizen. Kijk op onze expertisepagina’s civiele kunstwerken of constructietechniek voor meer informatie.

Project gemeente Ameland

Voor het werk aan de Molenweg, bestaande uit grondwerk, riolering, bestrating, tijdelijke verharding, hebben we een RAW-bestek met bijbehorende bestekstekeningen vervaardigd, inclusief bijbehorend V&G-plan en kostenraming. Daarnaast begeleidden we de benodigde onderzoeken en de meervoudig onderhandse aanbesteding.

Lees meer over ons werk

Bovengrondse infra integraal aangepakt

Bovengrondse infraprojecten staan zelden op zich. Bij een nieuwe weg hoort namelijk bijvoorbeeld nieuwe openbare verlichting én goed omgevingsmanagement. We verbinden kennis van ontwerp, engineering, contracten en projectbeheersing. We kennen de raakvlakken, doorzien risico’s en kansen.

Bekijk al onze expertises

Onze opdrachtgevers

Ondersteuning nodig bij projecten in de bovengrondse infra?

Ons team binnen industriële automatisering staat klaar om jouw ambities werkelijkheid te maken. We kijken ernaar uit om met jou in gesprek te gaan. Vul onderstaand formulier in en we nemen snel contact met je op. 

"*" indicates required fields

Meer informatie?

Vul het formulier in of neem direct contact op!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.