GIS – Geografisch Informatiesysteem

Binnen omgevingsmanagement, projectcommunicatie en assetbeheer speelt GIS een steeds grotere rol. Logisch. Een Geografisch Informatiesysteem helpt om grote hoeveelheden data te verbinden en te visualiseren tot een begrijpelijke boodschap. Met de specialisten van CLAFIS zorg je voor een GIS-oplossing die toegevoegde waarde biedt.

 Op deze pagina lees je dat:

  • CLAFIS de brug slaat tussen software, data en domeinkennis
  • Dat we vanuit jouw vraag toewerken naar een GIS-oplossing die meerwaarde biedt
  • Dat we veelzijdige GIS-ondersteuning bieden: van de ontwikkeling van GIS-oplossingen tot de detachering van GIS-specialisten

Van data naar inhoud

De implementatie, het gebruik en het beheer van GIS vraagt om expertise van data-analyse en software. Maar net zo goed om domeinkennis om de brug te slaan tussen data en inhoud. Want, voor wie ontwikkel je een GIS-oplossing? Een omgevingsmanager, een BIM-modelleur, een sitemanager of de beheerder van energienetwerken? En wat is hun informatiebehoefte…?

GIS-oplossing in de juiste context

Hier ligt de kracht van het GIS-team van CLAFIS. We stellen je de juiste vragen, denken kritisch met je mee. We combineren onze kennis van software (ETL, ARCGis, QGIS en FME) met die van data-analyse. En dankzij de domeinkennis  die we als ingenieursbureau in huis hebben, zijn we in staat om jouw vraag te vertalen naar een GIS-oplossing die toegevoegde waarde biedt. Denk aan:

  • Analyse van laadfaciliteiten Elektrisch Vervoer
  • Werkprocessen op de kaart (C-GIS)
  • Dataconversie-trajecten met FME
  • Analyse en GIS-visualisaties van data op het gebied van gebouwen, infra en energie
  • GIS-oplossingen m.b.t. assetmanagement en compliancy-management

Veelzijdig in GIS-oplossingen

Het is lastig om al die kennis zelf in huis te hebben. Daarom staat het GIS-team van CLAFIS voor je klaar. Want, of je nu op zoek bent naar GIS-advies of een complete GIS-omgeving, een ervaren applicatiebeheerder of een detachering van een GIS-specialist: wij hebben de mensen in huis om je te ondersteunen. Dit doen we voor overheden en bedrijfsleven.

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen bij GIS-oplossingen?
Neem contact op   Bekijk onze projecten