Ga naar inhoud
Expertise

Stedenbouw

Stedenbouw: stedenbouwkundig ontwerp en advies

Meer informatie?

We houden van onze dorpen en steden

CLAFIS draagt bij aan de toekomst van onze leefomgeving. Steden zijn continu in beweging en ons landschap verandert. Stedenbouwkundig ontwerp brengt behoeften bijeen in samenhangende plannen. Wij creëren plekken waar mensen wonen en werken, elkaar ontmoeten, bewegen, dromen en waar onze kinderen spelen. Aspecten zoals gezondheid, klimaat, biodiversiteit, veiligheid, mobiliteit en energietransitie zijn het fundament van een CLAFIS-ontwerp. Samen bouwen we aan duurzame steden en groene omgevingen met een gezond leefklimaat. 

Voorop in de transitie

Onze stedenbouwspecialisten brengen je in iedere fase verder met ingenieuze ontwerpen, visies, adviezen en beleid. We zetten onze specialisten in verschillende stadia van projecten en op passende schaal in. Of het nu gaat om een landgoed, buurten, wijken, dorpen of steden. We zijn klaar voor de toekomst en verwerken integrale duurzaamheidsaspecten in elk plan of visie. Wij adviseren in slimme mobiliteitsoplossingen, klimaatadaptatie en energietransitie, oftewel het streven naar een gezonde en toekomstbestendige leefomgeving.

Specifieke kennis in Stedenbouw

Onze specialisten werken met slimme 3D-modellen (BIM) en virtual reality. Zo maken we digitale werelden waar toekomstige bewoners, gebruikers en stakeholders gedurende het ontwikkelproces een kijkje kunnen nemen. Met de expertise omgevingsmanagement pakken we samen projecten op waar de omgeving en stakeholders slim en open bij betrokken worden. CLAFIS werkt desgewenst samen in professionele teams met andere advies- en ontwerpbureaus. Opleiding en kennisdeling is structureel onderdeel van het team zodat alle hedendaagse vraagstukken kunnen opgepakt met een blik op de toekomst.

Onze producten en dienstverlening

De stedenbouwkundigen van CLAFIS helpen graag met een: 

  • Visie op regionaal tot straatniveau 
  • Stedenbouwkundige scenario’s  
  • Stedenbouwkundige plan SO/VO/DO 
  • Masterplan 
  • Bestemmingsplan 
  • Beeldkwaliteitsplan 
  • Ontwerp-& verkavelingsstudies 
  • Inbreidingsplan 
  • Kavelpaspoort 

Ontwerp voor de leefbare stad van straks

Stedelijk en landschappelijk ontwerp Gemeente Nijmegen

Clafis is met veel plezier actief voor de gemeente Nijmegen. Zoals in project Winkelsteeg, een fors deel van de geplande Nijmeegse woningbouw komt voor rekening van dit project.

“Op dit voormalige bedrijvengebied hebben we meer dan 3.000 woningen gepland inclusief tal van openbare voorzieningen en nieuwe ontsluitingswegen”, vertelt Barbara Kurstjens, Contractbeheerder Raamcontract Inhuur bij de gemeente. “Een ander groot gebiedsontwikkelproject is Nyma: hier creëren we een bruisende plek met ruimte voor ontmoeten en ondernemen, sport en spel, cultuur en evenementen. En dat met behoud van de historische industriële sfeer.”

Lees hier verder

Onze opdrachtgevers

Welke expertise sluit nog meer aan bij stedenbouw?

Door ingenieuze ontwerpvaardigheden en actuele kennis van oplossingen zijn onze specialisten in staat om voor ieder gebied vernieuwende oplossingen te bedenken die kansen bieden. Wij luisteren, ontwerpen en vertellen een integraal verhaal in een plan of pakkende presentatie. Stedenbouw is de verbindende factor. Door integraal te werken halen we het meeste uit onze kennis en samenwerking. Ontdek wat we nog meer kunnen betekenen. 

Bekijk al onze expertises
Stèphanie Geereking

"*" indicates required fields

Meer informatie?

Vul het formulier in of neem direct contact op!

This field is for validation purposes and should be left unchanged.