Berekeningen van componenten voor FrieslandCampina en Zwatec

Berekeningen van componenten

CLAFIS zet haar werkgeverschap optimaal in, om ervoor te zorgen dat medewerkers ook tijdens corona op een goede manier aan hun nieuwe baan konden beginnen. Zo ook voor Bastian, die zijn eerste dagen bij CLAFIS als een warm bad heeft ervaren. Bastian wilde graag aan meerdere projecten werken, waar hij echt meerwaarde mee kon creëren. Wij zijn als CLAFIS blij dat we zijn ervaring, inzicht, expertise én enthousiasme voor onze opdrachtgevers mogen inzetten.

Dichtbij de klant

In zijn rol als Mechanical Lead Engineer bij CLAFIS is Bastian Eenink betrokken bij diverse projecten. Voor CLAFIS zelf en ter ondersteuning bij een van onze opdrachtgevers: Demcon. Bij Demcon houdt hij zich voornamelijk bezig met een aantal projecten binnen de medische industrie. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen en verbeteren van medische apparaten. Van het opstellen van de eisen tot aan de producten is CLAFIS nauw betrokken bij het gehele traject. “Dat maakt het juist leuk, omdat je op deze manier echt dicht bij de klant staat” vertelt Bastian.

De berekeningen van componenten

Voor opdrachtgevers als Royal FrieslandCampina en Zwatec, houdt Bastian zich bezig met de berekeningen van componenten. Dit betekent dat hij kijkt of een component voldoet aan de gestelde eisen of normeringen. Dit kan gaan over tramonderdelen in het project van Zwatec. Of componenten in de zuivelfabriek van Royal FrieslandCampina die tegen een bepaalde explosiedruk bestand moeten zijn. Als het ontwerp niet voldoet, dan adviseert CLAFIS welke aanpassingen gedaan moeten worden. “Hierbij voeren we vanuit CLAFIS niet alleen de gestelde vraag uit, maar kijken we naar het uiteindelijke doel en zoeken hierbij een passende oplossing. We bieden dus een totaalplaatje, waarmee we de klant zoveel mogelijk te ontzorgen” En daar is Bastian toch stiekem best wel trots op!

Dat maakt CLAFIS uniek

Als je vraagt waar Bastian zichzelf in de toekomst ziet, dan zou hij zich graag willen ontwikkelen op het gebied van klimaat verbetering. Heel concreet, zou hij zijn kennis graag inzetten om productieprocessen of zelfs complete fabrieken energie zuiniger te maken. Dat hij bij CLAFIS nu de kans krijgt om aan verschillende projecten te werken, helpt hem om zijn kennis uit te breiden. Zeker ook omdat Bastian niet alleen in de medische en food- industrie ervaring heeft opgedaan bij CLAFIS, maar ook in de sector Water zijn steentje bij heeft morgen dragen aan het renovatieproject van een sluis in West- Nederland. “Zoveel diversiteit zie je niet bij veel werkgevers zegt Bastian, daarin is CLAFIS uniek”

Bekijk de sector food en pharma   Bekijk meer projecten