Watersector

Wonen en werken in de Nederlandse delta vraagt om leven met de water sector. Daarnaast is water een hefboom naar een duurzame toekomst. Ieder waterproject, klein of groot, vraagt daarom om vindingrijke oplossingen en veelzijdige kennis. En dit is exact wat de professionals van CLAFIS je te bieden hebben.

Op deze pagina lees je dat:

  • je met CLAFIS een partner in huis haalt die zich thuis voelt in integrale waterprojecten;
  • we onderscheidend zijn in het vinden en verbinden van maatwerkoplossingen;
  • CLAFIS in elke fase van waterprojecten ondersteuning biedt: van ontwerp, contract tot projectbeheersing;
  • we inhoudelijke specialisten in huis hebben, maar ook de mensen die projecten kunnen managen.

Water: een uitdaging die elke dag groeit

Bodemdaling, klimaatverandering, piekbuien, droogte. De wateruitdaging waar we voor staan is enorm. Zeker in ons ‘deltaland’ waar 60% van de ruimte onder de zeespiegel ligt. Komt nog eens bij dat water in het hart staat van politieke en maatschappelijke discussies, lokaal én regionaal. Want, waar houden we het water tegen, waar geven we het de ruimte? En hoe verbind je hierin de belangen van waterbeheerders, burgers, bedrijven en overheid?

Onze ambitie

Dijkverhogingen, waterveilige woonwijken, duurzame watersystemen: geen enkele wateruitdaging staat op zichzelf. Die complexiteit vormt voor onze waterprofessionals een prachtig vertrekpunt. Wij willen namelijk onderscheidend zijn in het vinden en verbinden van maatwerkoplossingen in de watersector. Een ambitie die we waar kunnen maken dankzij de domeinkennis (chemie / food-pharma / energie & distributie / gebouwen geo-informatie) die onze 450 professionals bijeenbrengen.

Focusgebieden

Dit betekent dat je bij CLAFIS een veelheid aan expertises en specialismen vindt om jouw wateruitdaging verder te brengen. Mensen die de inhoud kennen: engineers, ecologen, wateradviseurs. En specialisten die projecten kunnen managen en organiseren: omgevingsmanagers, contractmanagers en technisch managers. Hiermee verbindt CLAFIS kennis van inhoud en proces binnen én buiten de watersector. Daarnaast vind je in ons een partner die met een frisse blik naar jouw projecten kijkt. Die z’n kennis en ervaring inzet om voor jouw uitdaging een maatwerkoplossing te bieden.

We focussen ons op de volgende gebieden:

Een frisse kijk op water

En of je nu als Waterschap, Gemeente, Rijkswaterstaat, drinkwatermaatschappij of aannemer met ons samenwerkt. In CLAFIS vind je een partner die werkt volgens de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, milieu en veiligheid. We werken met de nieuwste technieken, op basis van de nieuwste inzichten. Denk aan 3D-ontwerppakketten en digitale tools voor data-, project- en omgevingsmanagement. Met CLAFIS kies je bovendien voor duurzaamheid. Onze visie lees je in onze blog ‘De kracht van het bouwteam”

Meer weten over hoe we je kunnen ondersteunen bij Water projecten? Neem gerust contact met ons op.