Nieuws

Sterke samenwerking Avebe en CLAFIS

De coöperatie Avebe en ingenieursbureau CLAFIS Ingenieus zijn een raamovereenkomst aangegaan voor de levering van engineering diensten voor de komende jaren.

Avebe is een innovatieve, marktgerichte, coöperatie van zetmeelaardappeltelers. Van oudsher richt Avebe zich op het winnen van het zetmeel uit de aardappel. Door ontwikkeling van innovatieve technieken is Avebe in staat nu ook eiwitten, bedoeld voor de voedingsmiddelenindustrie, uit de aardappel te halen. Hiermee wil Avebe voldoen aan de voedingsbehoefte van consumenten die zich meer en meer richten op gezonde producten.

Korte lijnen
De landelijke kennis en ervaringen binnen de sector Food, Pharma & Chemie maakt CLAFIS voor Avebe een interessante partner. De brede expertise van CLAFIS binnen FPC sluit direct aan bij de behoefte van Avebe. ‘We gaan hierin overigens uit van een flexibele aanpak,’ zegt CLAFIS projectmanager Peter Colijn: ‘We gaan uit van de behoeften van Avebe, welke per project verschillend kunnen zijn qua dienstverlening.’ De regionale aanwezigheid van CLAFIS in het Noorden zorgt er daarnaast voor dat het ingenieursbureau dicht op die behoefte kán zitten. De coöperatie van zetmeelaardappeltelers heeft drie fabrieken in zowel Groningen als Drenthe. ‘Door de korte lijnen kunnen we elkaar direct meenemen in de vragen en oplossingen,’ geeft Peter aan. ‘Dat directe, persoonlijke contact wordt gewaardeerd.’

De sector FPC is één van de drie landelijke sectoren van CLAFIS. Projecten die onder leiding en verantwoordelijkheid van het ingenieursbureau worden uitgevoerd omvatten onder andere haalbaarheidsstudies, concept engineeringsopdrachten, basic engineering, detail engineering en opdrachten op het gebied van omgeving en vergunningen. Zo houdt CLAFIS zich al bezig met het vervangen van een volledige wasstraat en de procesbegeleiding op het project ‘Plant of the future’.

Droomklant
Peter ziet daarnaast veel toegevoegde waarde in de samenwerking met Avebe om de positie in de sector FPC nog verder te versterken. ‘Naast de andere partnerships die we hebben binnen de sector, is dit contract een mooie stap in de richting van onze ambitie om ‘het meest aantrekkelijke ingenieursbureau’ te zijn. Een aantrekkelijk ingenieursbureau kun je alleen zijn door aantrekkelijke opdrachtgevers aan je te binden. Met Avebe hebben we wat dat betreft een ware droomklant binnen.’