De wind door je haren en de zon op je wangen. Vitaliteit begint met een gezond lichaam en een fitte geest. Goed eten, voldoende rust én een beetje beweging. Steeds meer Clafisten hebben dat goed in het snotje en gaan regelmatig wandelen, hardlopen en padellen. Daarom hier de CLAFIS Fietstour.

Gezamenlijke rondjes op de racefiets of MTB zijn echter favoriet! De leukste routes van onze collega’s delen we graag in deze prachtige kaarten, gemaakt door onze GIS experts. Stap op je fiets en rij met ons mee langs onze opdrachtgevers en projecten door heel Nederland. Er is altijd een route bij jou om de hoek, hoewel de echte liefhebber natuurlijk moeiteloos het hele land doorkruist.


Enschede

Sportiviteit, cultuur én mooie opdrachtgevers! Met een bijzondere locatie als startpunt kan deze route niet anders dan prachtig zijn! Niels laat ons Hoog en Droog starten bij onze watertoren. In Enschede – net nadat je Demcon hebt gehad – kom je langs ‘de Grolsch Veste’, het thuishonk van FC Twente. Bij Diepenheim pikken we een stukje van de kastelenroute mee en kun je – als je iets afwijkt van de route – Kasteel Nijenhuis en Kasteel Warmelo bewonderen. Op naar Borculo en Haaksbergen! Vergeet onderweg in de verschillende mooie plaatsjes natuurlijk niet een leuk terrasje mee te pakken. Wie hard fietst heeft wel een dorstlesser verdiend.

Highlights:

 1. CLAFIS Hoog en Droog, Enschede (start – finish)
 2. Demcon, Enschede
 3. Zuivelhoeve, Twekkelo
 4. FrieslandCampina, Borculo
 5. Twentsche Kabelfabriek BV, Haaksbergen
 6. CLAFIS Hoog en Droog, Enschede

Zelf de route fietsen?

Download hier de route


Eindhoven

142 km! Wablief? In het Zuiden van het land gaan we op de stoere en vooral lange tour! Na de start bij kantoor Eindhoven in het überhippe Strijp-S laat Grennes ons racen richting Oirschot, waar we deze mountainbikeroute langs onze opdrachtgevers vervolgen. Een zanderig pad bied je uiteindelijk een prachtige blik op het mooie heidelandschap in de Kempen. Ter hoogte van Boxtel voert een pad langs het ontginningskanaal je uiteindelijk naar het hoogste punt in de omgeving. Eenmaal langs de Aa zit je op een prachtig pad dat vooral in de winter moeilijk begaanbaar kan zijn. Het gedeelte bij de Kokse brug is smal, waardoor je hier wellicht even moet afstappen. Op inmiddels 125 km wijken we even af van de officiële MTB Route. Je krijgt hier een aantal korte bochtjes en een klein bultje voorgeschoteld. Her en der pakken we natuurlijk wat pittige klimmetjes. We zijn tenslotte in het Zuiden. Oh, wat dat betreft… voldoende terrasjes te vinden hier. Na 142 km! mag je weer uitblazen bij kantoor Eindhoven.

Highlights:

 1. CLAFIS Videolab, Eindhoven (start – finish
 2. Aquaduct A58, nabij Oirschot
 3. Waterschap De Dommel, Boxtel
 4. MSD Animal Health Site Engineering, Boxmeer
 5. CLAFIS Videolab, Eindhoven

Zelf de route fietsen?

Download hier de route


Heerenveen

It giet oan! Nu eens geen elf steden in Friesland, maar vier opdrachtgevers, projecten en heel veel dorpen! Ruim een eeuw oud is het gebouw waar we starten. De fietstocht van Ronald begint bij het mooie monumentale pand ‘De Technische School’ dat onder andere het hoofdkantoor van CLAFIS huisvest. Tijdens de route, op weg naar Ausnutria, kom je langs het voetbalstadion van SC Heerenveen. Het mooie Veenhoop en Akkrum zijn typisch Friese dorpjes waar je in de zomer prima op het terras kunt zitten voor een koffiepauze. Het kameleondorp Terherne is ook zo’n heerlijke stop. De sportieveling kan overigens z’n hart ophalen, want op de route langs de verschillende projecten vind je een aantal mooie lange rechte wegen om even flink snelheid te maken!

Highlights:

 1. CLAFIS De Technische school, Heerenveen (start – finish)
 2. Ausnutria, Heerenveen
 3. Vervanging Openbare Verlichting, Gemeente Smallingerland
 4. DMT Joure
 5. Knooppunt Joure
 6. CLAFIS De Technische school, Heerenveen

Zelf de route fietsen?

Download hier de route


Groningen

Er gaat niets boven Groningen! Of toch? Hessel laat ons in deze route ook een beetje afzakken richting het mooie Drenthe. De oplettende fietser zal bij het verlaten van Groningen ongetwijfeld iets meekrijgen van Aanpak Ring Zuid (Combinatie Herepoort). Hierna volgt gelijk buiten Groningen het eerste stukje natuur: de Onlanden. Via mooie fietspaden door deze ‘wetlands’ duiken we Drenthe in richting Norg. Bij Norg draait de route weer richting het noorden, op weg naar Langelo. Vanaf daar gaan we richting Roden, waar genoeg terrasjes te vinden zijn om bij te tanken. Via de andere kant van de Onlanden gaan we terug richting Hoogkerk. Daar verruilen we het Drentse landschap voor het Groningse: de wegen waar Bauke Mollema en Arjen Robben in hun jeugd vele kilometers hebben gemaakt! Het laatste stuk richting de finish brengt je nog langs de Zernike Campus, het UMCG en daarmee de Groningse binnenstad.

Highlights:

 1. CLAFIS Groningen (start – finish)
 2. UGS Norg, Langelo
 3. Cosun Beets Green Energy (Suikerunie) Dinteloord
 4. Brug Aduard
 5. CLAFIS Groningen

Zelf de route fietsen?

Download hier de route


Alkmaar

Waar de blanke top der duindammen…! Steden, dorpen, bossen en open velden kom je afwisselend tegen in deze mooie route van Peter door Noord-Holland. De tocht begint en eindigt bij CS Alkmaar en voert je langs een viertal CLAFIS opdrachtgevers en projecten én ons bijzondere kantoor in de welbekende Alkmaarse watertoren. Het verste punt ligt bij Wijk aan Zee met een beklimming – waar je overigens gerust even af mag stappen – van het Paasduin met uitzicht op Tata Steel. De echte liefhebbers kunnen dan nog ruim drie kilometer doorfietsen tot aan het strand en het havenhoofd van het Noordzeekanaal. Het is een hele leuke route door een mooi wisselend landschap: veel duinen, langs kanalen, meren, veel weilanden en in het voorjaar… langs de bollenvelden!

Highlights:

 1. CS Alkmaar (start – finish)
 2. CLAFIS, Alkmaarse Watertoren, Alkmaar
 3. De Leeghwaterbrug, Alkmaar
 4. TAQA, Alkmaar
 5. STAALIS, Uitgeest
 6. Tata Steel, Velsen
 7. CS Alkmaar

Zelf de route fietsen?

Download hier de route