17 maart 2020 Nieuws

Berichtgeving algemeen directeur Bram van Hees

En zo werd een redelijk klein nieuwsitem uit het hele verre Oosten razendsnel een mondiale crisis die inmiddels al het andere nieuws naar de achtergrond laat verdwijnen.

Allereerst richt ik me tot iedereen die fysiek geraakt is door COVID-19. Mijn gedachten en die van mijn collega’s gaan naar jullie uit. Het diepste respect is er ook voor de mensen met cruciale beroepen die met alle risico’s hun werkzaamheden verrichten. 

Stap voor stap worden we ons allemaal bewust van het feit dat we ons in een nieuwe, onbekende wereld begeven. Het is mooi om te zien dat wij Nederlanders adequaat handelen en de door onze overheid genomen maatregelen opvolgen. De gezondheid van eenieder staat tenslotte voor ons allemaal voorop!

Nieuwe realiteit

CLAFIS is een wendbare organisatie en dat hebben we de afgelopen dagen meer dan ooit ervaren. In zeer korte tijd zijn we omgeschakeld naar de nieuwe realiteit. Keukentafels, zithoeken en zelfs slaapkamers van kinderen zijn omgebouwd tot werkplekken. Dit alles om de projecten van onze klanten, waar wij dagelijks aan werken, door te laten gaan. In gevallen waar thuiswerken niet mogelijk is, zorgen we samen voor veilige omstandigheden. Ook onze kantoren blijven voorlopig geopend. Vanzelfsprekend hebben we ook daar de nodige maatregelen genomen.

Vertrouwen

Onze toekomst zie ik, ondanks deze crisis, vol vertrouwen tegemoet. CLAFIS is een betrokken club met heel veel betrokken leden waaronder niet alleen Clafisten, maar zeker ook klanten, partners en leveranciers. De relaties die we hebben opgebouwd zijn stevig en barstensvol vertrouwen richting elkaar. De afgelopen dagen is er gezamenlijk veel gedacht in oplossingen en in kansen. Dat blijven we doen!

De komende weken worden voor ons allemaal bijzonder. Een periode waar we het later nog vaak over hebben. Makkelijk zal het zeker niet zijn. Het wordt echter óók een periode vol nieuwe inzichten en ervaringen hoe we met werk én met elkaar omgaan. Samen komen we er wel. We blijven met elkaar in gesprek en hebben vertrouwen.

Pas een beetje op elkaar, blijf optimistisch én toekomstgericht!

Never waste a good crisis!