04 juli 2018 Nieuws Persberichten

Een top 15 positie in de door het Technisch Weekblad opgestelde Top 50 lijst van ingenieursbureaus van Nederland; dat was het beoogde doel afgelopen jaar. En dat is dan ook exact wat CLAFIS heeft weten te behalen. Met een omzet van 33 miljoen over 2017 weet de landelijke organisatie zich precies op de 15e plek van de prestigieuze lijst te plaatsen.

Bekijk hier de Top 50 lijst.

CLAFIS Ingenieus maakt inmiddels voor het zesde jaar op rij deel uit van de jaarlijkse uitgave van het Technisch Weekblad. In 2013 kwam het bedrijf voor het eerst binnen op de 26e plek. In 2016 wist CLAFIS haar winst te verdubbelen na een flinke professionaliseringsslag. De continue ontwikkeling van de dienstverlening die het bedrijf typeert zorgt ook dit jaar dat groei behouden blijft.

Positieve vooruitzichten
Het Technisch Weekblad, dat ieder jaar verantwoordelijk is voor het opstellen van de Top 50 lijst, ziet dat de gemiddelde omzetstijging in de markt in 2017 licht is gedaald. De gemiddelde winstmarge is wel iets gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor. Ook is de wereldwijde omzet met 5 % toegenomen in 2017. In 2016 was dit 7 %. De omzetstijging is met name toe te schrijven aan de kleinere ingenieursbureaus. Een dergelijke omzetstijging geeft volgens branchevereniging NLingenieurs een goede groei aan en ook de vooruitzichten zijn positief. Er wordt een toename in het aantal opdrachten verwacht. De grootste uitdaging waar bedrijven tegenaan lopen, is het tekort aan goed geschoold personeel.

Bekijk hier het hele artikel van Technisch Weekblad.

Welkom jonge professionals
Ook binnen CLAFIS is er continu behoefte aan aanwas van nieuwe collega’s. De markt heeft zich zo ontwikkeld dat hoger opgeleide technici de werkgevers voor het uitzoeken hebben. Een jonge en snel groeiende organisatie als CLAFIS biedt techneuten die echte uitdaging waar zij naar op zoek zijn. ‘Ervaren technici kunnen hun kennis en kunde volledig kwijt binnen ons bedrijf, maar de flexibiliteit van onze organisatie is daarnaast meer dan geschikt voor de jonge professionals’, zegt algemeen directeur Bram van Hees. ‘Zij krijgen van ons alle ruimte en tijd om zich binnen de interessante projecten die wij hebben verder te ontwikkelen.’ CLAFIS heeft een deel van haar pijlen nu gericht op de aanwas van jonge techneuten en geeft dit onder andere vorm middels een traineeship industriële automatisering waarmee de organisatie wil investeren in talent door jonge studenten op te leiden en te begeleiden tot software engineer.

Lees hier het artikel ‘Het geheim van een jonge en dynamische werkgever’.